31. října 2007

Mahmúd Ahmadínežád o homosexualitě

Na serveru Zvědavec se před nedávnem pokusili obhajovat neobhajitelné: výroky perského presidenta (v OGG) o homosexualitě. Abych se vyhnul jakémukoliv zkreslení, cituji officiální perskou agenturu IRNA. Mahmúd Ahmadínežád doslova řekl toto:
"In Iran, we don't have homosexuals, like in your country. We don't have that in our country. In Iran, we do not have this phenomenon. I don't know who's told you that we have it."

7 komentářů:

  1. obhajovat neobhajitelne?
    co to je?
    ze neexistuje homosexualita v Iranu ve forme jak ji vnimame "lidsky korektne" v nasi "zapadni" spolecnosti?

    Ja tomu verim ze se na to divaji jinak, ze to vnimaji jinak a asi ze se k nim chovaji jinak.
    Mozna na rozdil od nas misto korektniho pozehnani buzerantskym snatkum tyto lidi zaviraji do kriminalu. Rekneme jim ze s tim nesouhlasime, ze to je nelidske, ale nesnazme se rafinovane rikat emerickemu redneckovi ze iransky president je lhar a nejvetsi zlocinec sveta a ze je treba ho rozbombardovat, tak jak to zada pan mirumilovny jestrab Podhoretz:-). Iransky president ma horsi prohresky na svem konte, nez je rozdilny pohled na homosexualy.
    Mimo jine mel vyhrady k existenci Israelskeho statu. Dale neni jasne jak je to s jeho touhou po nuklearni zbrani atd atd
    a tak se ptam, nedojde na prani tohoto pana jmenem Podhoretz?
    Podhoretz

    OdpovědětVymazat
  2. V Íránu nejsou opravdu homosexuálové tací jako v USA. V jedné zemi je homosexualita potlačována, v druhé pak velice často vyzdvihována do nebes.

    V Íránu opravdu není tento "západní" fenomén, s jakým se mohou den co den setkat lidé z USA, Francie, Německa, Španělska či třeba České republiky.

    Stejně tak u nás není fenomén násilného rozbíjení homosexuálních průvodů jako v Srbsku či v Rusku. Jiný kraj, jiný mrav (či nemravnost).

    OdpovědětVymazat
  3. Myslim, ze v Iranu homosexualove jsou ale moc se neukazuji, protoze "ztraci hlavu"

    OdpovědětVymazat
  4. co pise Wikipedia o Iranu jak zachazi s homosexualy:
    Iran
    Main article: Capital punishment in Iran
    As one of several means of capital punishment in Iran, hangings are carried out by using an automotive telescoping crane to hoist the condemned aloft. The death penalty is used for many offenses and is the only punishment for rape, murder and child molestation, with all hangings taking place in public.

    On July 19, 2005, two boys, Mahmoud Asgari and Ayaz Marhoni, ages 15 and 17 respectively, who had been discovered to be having homosexual relations, were publicly hanged at Edalat (Justice) Square in Mashhad, on charges of homosexuality and rape.[15][16]

    Human Rights Watch
    http://hrw.org/english/docs/2005/11/21/iran12072_txt.htm

    OdpovědětVymazat
  5. vyvoj vztahu k homosexualum v Australii
    zde

    Negativni vztah k homosexualum a odlisne zakony v Iranu, tento fakt byl vyuzit k utokum na Iranskeho presidenta pri jeho navsteve v USA.

    Nejen v Iranu samotnem, ale i v Iraku, kde je vlada dosazena Americany jsou homosexualove likvidovani a vlada soucasneho Iraku s tim nic nedela.

    “Iraqi lesbians and gays continue to be subjected a systematic reign of terror by Shia death squads. The government of Iraq refuses to crack down on the killers or to take any action to protect its gay citizens. It is a regime that is dominated by Shia fanatics and homophobes,” according to Ali Hili, the coordinator of the human rights group Iraqi LGBT (lesbian, gay, bisexual and transgender).

    Ani krestanstvi neni nadseno z homosexualni odchylky a ve stredoveku to bylo reseno taktez tvrde, na Zapade vsak v poslednich desetiletich prevazil tolerantni postoj. Ale obavam se , ze v pripade vitezstvi Islamskeho uceni by kategorie homosexualu byla mezi prvnimi postavena mimo a dostalo by se jim stejneho zachazeni jakeho se jim dostava dodnes na Middle East a v zemich islamu.

    http://www.generationq.net/articles/Baghdad-gay-terror-00001.html

    OdpovědětVymazat
  6. On neřekl "stejní jako v USA". To by bylo "same as in the U. S. A." On řekl: "jako v USA", "na rozdíl od USA", tedy že v Persii nemají homosexuály vůbec. Proto je správný překlad tak důležitý.

    Jinak si nemyslím, že by kdokoliv homosexuály "vyzdvihoval do nebes".

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>