9. září 2008

Konec katholické kliky na wiki?

Pod tímto názvem jsou označováni na wiki, ale je to dosti nespravedlivé vůči všem slušným katholíkům. Ve skutečnosti se jedná o homofobní kliku, a ačkoliv jsou katholíci Cynik, IoannesM a Ludek její integrální součástí, patří k ní i trockista JKB a marxista-leninista Ioannes Pragensis.

Daniel Baránek udělal s homofobním adolescentem IoannesemM krátký process, nicméně další homofob Ludek navrhuje neuvěřitelné zkrácení Cynikova bloku na pouhé 4 (sic!) dny. Jsem zvědav, zda tento nesmysl projde, a pro případ, že ano, jsem Ludeka upozornil, že nebudu litovat svého času na zahájení arbitrage s Cynikem. Tento škůdce a patentovaný nevzdělanec totiž nemá na ní co pohledávat; měli jsme s tímto homofobem udělat krátký process již v roce 2004, je chyba, že jsme k tomu nepřistoupili.

37 komentářů:

  1. Cinika si do zrůdné podoby sami vypěstovali, kdyby byla jeho intolerance a agresivita včas tlumena, mohl být velmi platným editorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Máte pravdu, ale nemůžeme za to i my? Cynik přišel na wiki v rámci Věčného září, měli jsme tedy několik měsíců na to se pokusit ho vychovat.

    OdpovědětVymazat
  3. Přítomnost Cinika jsem si uvědomil, až když mi začal olepovat články šablonami, a to bylo cca týden před mým odchodem.

    OdpovědětVymazat
  4. Ani já jsem o jeho existenci netušil, dokud halasně nepodpořil Egga, který právě zahájil trollovací pravopisnou válku.

    OdpovědětVymazat
  5. Omlouvám se všem případným katolíkům ještě i tady. Kdybych napsal „homofobní klika“, bylo by to vskutku přesnější, nicméně z diskuzí kolem homosexuality jsem získal dojem, že pohled „zavřete ty buzeranty do místnosti bez oken, ať si tam provádějí svá zvěrstva a my normální se na to nemusíme dívat“ tam zastávají takřka výhradně katolíci. A toho, že katolické POV někteří prosazují do článků v různých oblastech, jsem si všiml už dávno.

    OdpovědětVymazat
  6. Já jsem homofobní adolescent? To mě pobavilo. :) Mám na své uživatelské stránce userbox, který je přesným opakem userboxem podporujícím práva gayů a lesbiček. Na tom userboxu nemůžete vidět nic špatného. Já sám jsem se nikdy na wiki neúčastnil sporů v článcích s 4% tematikou, hlavně protože společenské vědy nejsou můj obor. Já sám jsem k 4% tolerantní - nepřeji si žádné koncentráky pro 4% menšinu - myslím to tak, že když spolu chtějí žít (i v domácnosti), tak ať spolu žijí. Občanská práva na úkor řádné rodiny ale nesmí dostat. Občanský zákoník by v pohodě dostačoval - v OZ se přece nerozlišuje, která pohlaví tvoří domácnost,ne? Co se týče dědění, mohou odkázat majetek za svého života. Co se týče návštěv v nemocnicích, může být zřízen zákonem mopžnost speciálního seznam u lidí, kterým dotyčný dovoluje a kterým zakazuje návštěvy své osoby v nemocnici.Podle mého názoru se dají požadavky 4% menšiny řešit elegantně i bez toho, aby se muselo schvalovat něco jako registrované partnerství.

    Schvalovat jim ale kterýkoliv zákon je velmi velmi nebezpečné - zaprvé v tom, že silně podrývá instituci rodiny, za druhé se tím nepřímo snižuje porodnost, za třetí když se jim poprvé něco schválí, překročí se tím Rubikon, určitá mez, kterou se změní myšlení společnosti. 4% budou své požadavky stále víc a víc stupňovat.Před pár lety prošel zákon o reg.partnerství, nyní už 4% chtějí mít možnost adoptovat děti. U společnosti se mezitím děje proces změn myšlení - jestli to takhle půjde dál, za 100 se bude v parlamentu hlasovat o registrovaném partnerství člověka a prasete.

    Začtvrté - stačí se podívat na historii. Proč zanikl Starý Řím? Kvůli vnitřnímu mravnímu rozkladu. Homosexuální praktiky a jejich tolerance k mravnímu rozkladu velmi velmi výrazně přispěly. Statistickým projevem mravního rozkladu byla nízká porodnost - jako teď (!). Staří římané byli populačně převálcováni ostatními národy - a příslušníci těch ostatních národů nebyli dostatečně asimilovaní nato, aby byli ochotní bojovat za Římskou říši. Mravní rozklad již jen urychlila politická nestabilita (neustálé puče, revoluce, vzdorocísařové), z toho plynoucí propad ve fiskální politice a v hospodářství (méně zlata celkově --->méně zlata v mincích--->nekvalitní měna--->finanční krize, inflace, zkáza hospodářství - finančních krizí bylo několik). Nesmíme zapomínat na barbary - ti rozpad dost urychlili.

    Abych to tedy dokončil: Kdyby pokračoval jen morální úpadek, dával bych naší evropské civiliazce tak dvě až tři století. Jelikož tu ale máme muslimské imigranty (=analogie s tehdejšími barbary ve Starém Římě), z nichž naprostá většina si nepřeje asimilaci, a další velká část si přeje džihád, stačí se podívat na demografické statistiky a prognózy a zapojit selský rozum(!). Z toho důvodu dávám naší evropské civilizaci tak 25-50 let života.

    Je to smutné, ale ještě smutnější je to pro Wikipedii. Bůůůů bůůůů bééééééé. Vzlyk vzlyk vzlyk vzlyk. :( :( :( Z tohoto důvodu věštím wikipedii za 25-50 let zánik. :( A když to nebudou immámové v Západoevropském chalífátu, kdo zakážou Wikipedii s NPOV, o který se snaží, budou to palaláši z Evropské unie. Ten, kdo nevidí, v co se Evropská unie mění, má hooooooooooooooodně velké klapky na očích.

    To Guy Peters: Na tomto URL http://wikipedie.blogspot.com/2008/04/kritika-hloupouk-kampan-lovka-v-tsni.html
    jste zaujal dosti pragmatický postoj k imigraci. Proto se divím, že se nepodíváte s nadhledem i na problematiku požadavků 4% menšiny. Máte přehled v historii. Opravdu si nemyslíte, že homosexuální praktiky výrazně přispěly k morálnímu pádu Starých Římanů a tento morální pád vyústil v to další, co jsem vyjmenoval? Morální úroveň národa je nejdůležitější předpoklad k dlouhodobému udržování říší a civilizací (v řádu staletí a tisíciletí). Uvědomovala si to i jedna velká osobnost světových dějin. Myslelo mu to, přestože měl syfilis. :)

    " Chceme-li zničit národ, musíme nejprve zničit jeho morálku a padne nám do klína jako zralé ovoce."

    V. I. Lenin

    OdpovědětVymazat
  7. To Honzík: Musíte si uvědomit, že stejně jako existuje katolické POV vůči 4%, tak existuje i prohomosexuální POV! A účelem Wikipedie je prosazovat NPOV! Sám to dobře víte! Nemá cenu se tu rozepisovat, co to je NPOV. Jen chci upozornit na to, že např. článek o homofobii rozhodně NPOV není. Cinik na to upozorňuje právem.

    Musíte si holt uvědomit, že nejste jediní, kdo mají právo na pravdu! Že máte statisticky i mocensky velkou převahu, je věc jiná. Když je v naší společnosti nějakých 25% křesťanů, z nichž jen pár procent chodí v neděli na mše, bude velmi pravděpodobné, že na Wikipedii katolíci a křesťani převahu mít nebudou.

    A jak chcete dokázat, že někteří z křesťanů na wiki mají tak militantní názory? Váš postoj vypadá jako argumentum ad hominem (jistě znáte, netřeba dávat link).Já jsem napsal velmi dlouhý příspěvek, proč 4% požadavky nepodporuji. Doufám, že se zde objeví. nebo někdo opravdu napsal na wiki to nebo něco podobného, co jste zde přednesl?

    OdpovědětVymazat
  8. Kdo „vy“? A proč vůbec to rozdělování na my a oni? To je od začátku argumentum ad hominem, nikdy jsem se netvářil, že není. Nemám právo vyjádřit názor? Nechci nikoho o ničem přesvědčovat, jenom nezbavovat Vrbovou práv správce kvůli tomuhle.

    OdpovědětVymazat
  9. Pane Zárubo, byl bych opravdu rád, kdybychom mohli upustit od rozlišování na "my" a "vy", ale to není možné, názorově jsme příliš daleko.

    OdpovědětVymazat
  10. To bylo na IoannesMa. Ten tu rozděluje na my, antigay, a vy, progay.

    OdpovědětVymazat
  11. Mé jméno se skloňuje stejně jako jméno uživatele Ioannes Pragensis. Děkuji. Ano, já rozlišuji na "my" a "vy". Jenže k tomu mám důvod: Tyto dva bloky na wikipedii opravdu existují. Opravdu nikoho nepřesvědčíte, že tomu tak není.

    OdpovědětVymazat
  12. Omlouvám se, vnitřní flexe mi v češtině připadá velmi nezvyklá, tak jsem to vyskloňoval tupě podle vzoru pán. Možná existují, nikomu to vyvracet nechci, ale k rozumným podobám článků je potřeba, aby obě strany byly ochotny se dohadovat na kompromisu, což se mi zdá, že „antigay blok“ není. Ostatně taky jen proto jsem se v tom začal angažovat já.

    OdpovědětVymazat
  13. No jo. Mně se velmi nelíbí článek homofobie, konkrétně jeho POV. Podle mě je velmi jednostranné. Ale co se dá dělat. Já na tom článku pracovat nebudu, protože sociální vědy nejsou můj obor. Nejspíš bych našel i další články, které podle mě nejsou vyvážené. Ale hledat je nemá cenu. Můžete něco zajímavého připsat k tomu mému velmi dlouhému příspěvku zde o 4% a o pádu Starého Říma. Pokud k tomu nemáte co dodat, asi se vyplatí tuto naši debatu ukončit. Já sám nevím,c o víc bych ještě měl k tomu říct. H.

    OdpovědětVymazat
  14. Pokud jsem nějak svou činností přispěl k tomu, že celý tento problém vznikl (šéfem homofobní katholické kliky je nicméně DEZIDOR, to je nejvýše postavený člen této bandy na wiki), nebo že byl otevřen a pojmenován, je to skvělé. Rád jsem se obětoval. :)

    OdpovědětVymazat
  15. To Filip Sklenář: Tenhle problém je mi úplně lhostejný. Reagujte spíš na ten můj velmi louhý článek o 4% a o pádu Starého Říma a naší civilizace. To je pro mě mnohem důležitější. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  16. IoannesM: To je FUD, šířené ultrakonzervativci, homofoby, nacionalisty a dalšími podobnými skupinami. Není to podložené ničím než dojmy. (Já vím, že nejsem FS, ale nějak se mi chce s tebou o tomhle přít :))

    OdpovědětVymazat
  17. Ad Jeník M:

    Zákon o registrovaném partnerství - k těm hloupostem už se řeklo tolik, že není třeba znova se unavovat. Já jen podotknu (právníci prominou), že si přeji republiku, která mi život zjednodušuje a poskytuje mi servis, kdy jedním podpisem u matrikáře vyřeším zdarma stovku operací, které bych s právníky řešil za těžké peníze desítkou smluv, které by beztak někdo potom mohl u soudu napadnout.

    Ad Řím: Podle Gibbona bylo vrcholem mravního úpadku Říma až ustanovení křesťanství jako státního náboženství. Stát se rozdělil, úřady se přestaly zabývat vládou a začaly řešit spory o výklad mytologií, což nikdy nedělaly. Přičiny byly ale nejspíš ty tradičně vykládané ve školách: velká moc a rozvoj v provinciích a především stěhování národů. To byl nápor tak strašný, že ho neměla šanci ustát žádná tehdejší říše. Hadrián spával s chlapy, ale říše byla v rozkvětu. Theodosius dával z Boží lásky homosexuály upalovat, ale říši tváří v tvář dalším a dalším hordám valícím se z ruské stepi už zachránit nešlo. To se posouvaly masy lidí velké jako armády XX. století. A takoví ignoranti, kteří ani neví, jak vlastně přišli Slovani do Čech, pašují svoje nesmyslná ideologická hesla do Wikipedie. Vítejte v síni hanby, Jeníku M.

    OdpovědětVymazat
  18. Pro pořádek, Dezidor není klerikál, jen fašista. Na homofobii to pravda vliv mít nemusí.

    OdpovědětVymazat
  19. DEZIDOR, že není klerikál? Já si - možná špatně - pamatuji nějakého DEZIDORA, co měl na osobní stránce vatikánskou vlajku a tvrdil o sobě, že "na jedné univerzitě" studuje paralelně právo, medicínu a (snad, tuším) filosofii. Vandalizoval hesla o Rydzykovi a dalších polských antisemitech a angažoval se proti homosexuálům. POZORUHODNÉ je, že současná stránka nyní prý antinacisty DEZIDORA s jeho neonacistickými názory NEMÁ ŽÁDNOU HISTORII. Že by správcovský, Dezidorův, hack?

    OdpovědětVymazat
  20. Článek Kritika hloupoučké kampaně Člověka v tísni jsem nepsal a nemám s ním nic společného. Vyjádřil jsem pouze souhlas s názorem anarchisty Ondřeje Slačálka, že ta campagne je neuvěřitelně stupidní, a dále, že boje mezi Národním odporem a Antifou jsou jen déjà vu bojů Vlajky s Voskovcem a Werichem.

    OdpovědětVymazat
  21. Jinak si myslím, že označení "4% menšina" mnohem spíše označuje katholíky než homosexuály.

    OdpovědětVymazat
  22. Vnitřní flexe v češtině je poměrně běžná: týden, bez téhodne, k témudni etc.

    Navíc je na vině Vaše obsese psát přezdívky otrocky tak, jak je kdo v nějakém rozmaru nebo z neznalosti napsal. Nechápu třeba, jak se můžete ve slově "cynik" dopouštět hrubé chyby a místo ypsilonu psát jotu.

    OdpovědětVymazat
  23. Myslím, že Dezidorovi křivdíte. Rozhodně to není aktivista Cynikova typu. Pokud v nějaké oblasti aktivistou je, tak je to v tvorbě WikiPranýře soustavnou ignorancí WP:BLP, ať je polská sebevražedkyně, polský zločinec nebo Váš případ.

    OdpovědětVymazat
  24. jak se můžete ve slově "cynik" dopouštět hrubé chyby a místo ypsilonu psát jotu.
    Nezlobte se, ale to je stejně blbé pozastavení jako to, jak mohli Beetles ve svém názvu psát -ea- místo -ee- (a ještě se s tím stát nesmrtelnými).

    OdpovědětVymazat
  25. Tam je to smysluplná hříčka: Brouci, ale s beatem. Naproti tomu "cinik", to je pusto a prázdno.

    OdpovědětVymazat
  26. Cinik má právo svůj nick spellovat svým způsobem a ani Vy ani já nejsme právi posuzovat smysluplnost jeho tvorby.

    OdpovědětVymazat
  27. Vnitřní flexe v češtině je poměrně běžná: týden, bez téhodne, k témudni etc.

    V r. 1858, kdy tato mluvnice vyšla, to snad běžné bylo, naštěstí existují i modernější příklady: tento/tohoto.

    OdpovědětVymazat
  28. Vodníku, Vy byste mezi wikipedisty dokonale zapadl. Ti dokonce respektují i to, že někteří pošuci si píší přezdívku s malým počátečním písmenem, jako kdyby jméno takto šlo psát. Já odmítám takový bordel v orthografii respektovat ve stejné míře jako její vulgarisaci.

    OdpovědětVymazat
  29. V 60. letech se bubeník Olympiku J.A. Pacák uváděl jako "Jeňýk Pacák". Tomu byste to taky zakázal?

    Nick nebo umělecký pseudonym je kreativní krok, na který se grammatická nebo orthografická pravidla mohou, ale nemusí vztahovat. To je jako kdybyste chtěl Picassovi zakázat namalovat ženskou s okem na břiše (ne, že zrovna mně by se to líbilo, ale je to jeho obraz)

    OdpovědětVymazat
  30. Ať si každý dělá, co chce, nikomu nic nezakazuji. Ale na druhou stranu mě nikdo nemůže nutit, abych nepsal "Jeník".

    OdpovědětVymazat
  31. Já bych řekl, že může: jestliže je to jeho nick/umělecký pseudonym, s konkrétní záměrnou grafickou úpravou (třeba "chybnou"), nikoli pouze orthografický přepis slyšeného. Žádný Jeník po Vás nebude chtít, abyste psal "Jeňýk", ale J.A.Pacák na to právo má. Jistě, můžete mu ho odepřít, otázkou je, co tím získáte. Co by asi získal britský Guy Peters, který by v letech 1962-9 prosadil, že ho nikdo nemůže nutit, aby psal "Beatles"?

    OdpovědětVymazat
  32. Jak jsem řekl, mezi wikipedisty byste zapadl. Ti také chtějí ostatním diktovat své názory.

    Jistě, můžete mu ho odepřít, otázkou je, co tím získáte.
    Dobrý pocit, že mi nějaký trouba nevnucuje svou pochybnou orthografii, že nemusím respektovat čísi pubertální rozmar.

    OdpovědětVymazat
  33. Ad Guy Peters:
    Nemám pocit, že by Vodník zrovna v tomhle případě cokoli diktoval.

    Pokud jde o ty Beatles, byl byste akorát tak za blbce (uznávám ale, že tuto otázku jste nechal nezodpovězenou).

    "Dobrý pocit, že mi nějaký trouba nevnucuje svou pochybnou orthografii, že nemusím respektovat čísi pubertální rozmar."
    Tak to buďte rád, že nejste Američan a neposloucháte hip hop. Asi by Vám z toho praskl čurák.

    OdpovědětVymazat
  34. Již jsem se obával, s ohledem na vaše čerstvé turistické zájmy, o vaše zdraví: kdybyste náhodou spadl do crenam ani, mohl byste si přivodit podobný zážitek jako Mácha.

    OdpovědětVymazat
  35. Nejsou čerstvé. Mám svůj rodný kraj (oblast Lužické hory + České Švýcarsko + okrajově ještě České středohoří, Ralská pahorkatina a už trochu vzdálenější Kokořínsko) hodně rád. A turistické v pravém slova smyslu nejsou. V souvislosti se svou obsedantně-kompulzivní poruchou mám tendenci to brát hodně biologicky. Což se projevuje tím, že teď sbírám materiály, z nichž si udělám takový svůj jeden vlastní, pro mě ideální materiál. Začnu historií geologickou. Měl bych to o dost lehčí, kdybych mládí nepromrhal lenošením.

    A že Vám leccos mezi různými weby nesedí? Inu, je to hodně virtuální realita. Pro každý web něco.

    Ale zpět k původnímu petersovskému tématu:
    Opravdu jsem neměl pocit, že by Vodník k Petersovi promlouval tak diktátorsky, aby to vyvolalo jeho zařazení mezi "wikipedisty".
    Že Petersovi vadí "Cinik", je samozřejmě pochopitelnější než ta věc s Beatles, nicméně přece jen je jeho reakce trochu přehnaná - vždyť by mohl být rád, že se "Cinik" takhle sám shazuje:
    "Já jsem Cinik, s krátkym měkkym..."
    A to poslední, to je takové plzeňské úsloví pro vyjádření krajní nespokojenosti s okamžitým vývojem situace. Tak třeba když plzeňský modelář lepí letadýlko a asi hodinu pinzetkou skládá složitou změť drobných tenkých součástek, načež se mu to v rozhodující chvíli sesune, tak zařve: "Kurva, mě z toho praskne čurák". Je-li primitivnější a méně vzdělaný, zařve "Kurva, mě z tůtoho praskne čurák".

    OdpovědětVymazat
  36. Ach ano, rodné Sudety, k těm člověk snadno přilne…

    Je dobře, že nemáte na svém blogu diskusi, určitě bych tam se šťouravostí sobě vlastní napsal, že September se neodehrává v září, ale v srpnu, a ne v New Yorku, ale ve Vermontu, čímž bych pokazil čtenářský dojem.

    OdpovědětVymazat
  37. Re: Tomáš Pecina

    S tím Septemberem a srpnem máte pravdu, to je zcela moje chyba. Ale s tím New Yorkem ne tak úplně. Tam jsem totiž neměl na mysli místo děje, ale bydliště Woodyho Allena (protože jsem považoval jeho prostředí za určující pro náladu filmu).

    Diskusi tam nemám spíš kvůli tomu, aby mi to někteří nezasírali jako já to zasírám jiným.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>