6. prosince 2008

Klausův zápas s evropskými poslanci

via Tomáš Pecina. Začalo to nevinným kočkováním se Schulzem (známý svým konfliktem s Berlusconim), ale byl to Cohn-Bendit, který tomu nastavil vyšší laťku: "Lisabonská smlouva: Vaše názory na ni mě nezajímají, chci vědět, co uděláte, až ji schválí česká sněmovna a senát. Budete respektovat demokratickou vůli zástupců lidu? Budete to muset podepsat." a v podobném duchu to pokračovalo dále.

10 komentářů:

  1. Cohn-Bendit je drzá rudá pakáž, která evropskou politickou scénu špiní již od roku 1968. S Klausem by v aroganci mohli soutěžit, nicméně jednat takto s hlavou státu je diplomaticky naprosto nepřijatelné.

    OdpovědětVymazat
  2. Taky jsem z toho měl smíšené pocity. Na jednu stranu jsem to Klausovi přál, na druhou stranu jsem měl pocit, že je urážena Česká republika. Ačkoliv s Klausem absolutně nesouhlasím, přeci jen je to můj president. Jisté je, že de Gaulle nebo Sarkozy by nic podobného nedopustili. Je však otázka, do jaké míry zápis zkresluje realitu.

    OdpovědětVymazat
  3. Takový názor mě právě u vás celkem zaráží. Urážka "státního symbola" mi nevadí v případě, že se státní symbol chová popsaným způsobem.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak ona to není jen urážka státního symbolu, ale jak říká Peters, nepřímo i českého lidu. Ne z hlediska morálního, ale z hlediska politického. Morálka přesahuje hranice, politika je musí respektovat, tedy pokud nechce schytat následky. Chyba byla udělána především českou vládou, která Klause nechala šířit své názory bez toho aniž by na to měl mandát a za jeho výroky se Irsku neomluvila. To neznamená, že musíme stejné chování tolerovat z Bruselu a ještě tomu vesele přikyvovat se slovy, že to "tomu zapšklému dědkovi patří." Tak arogantní chování mohlo akorát potvrdit obavy mnoha lidí, jak na naši "státnost" budou po Lisabonu mnozí nahlížet.

    To může mírně opět hrát do karet těm, kdo hledají jednoduchá řešení ("národní suverenita nás zachrání"). Namísto toho bychom se měli zamyslet a vidět podobný přezíravý postoj EU jako důležitý fakt a hledat pro jeho překonání v budoucí integraci v Evropě patřičné spojence.

    OdpovědětVymazat
  5. Jak nesnáším Klause, tak si stále víc a víc nemůžu pomoct a musím se klonit na jeho stranu. V tomto případě myslím, že s nimi jednal až defétisticky. Já bych na jeho místě zavolal gorilly a nechal toho revolucionáře Cohna vynést za límec z kanceláře a Hradu. Takhle se s hlavou státu nemluví, ať je to Klaus, Putin, Lukašenko nebo Bush!

    Ostatně to je už podruhé, kdy nám Francouzi ukázali, jak nás jako evropské spoluobčany berou vážně. Být Klausem, tak se postarám o to, aby si to co nejvíc občanů uvědomilo - třeba v novoročním projevu.

    OdpovědětVymazat
  6. V zásadě souhlasím s Alkibiadem a Vodníkem. Ať se hlava státu chová sebehůř, pořád je to hlava státu. Svobodně jsme si ji zvolili, a proto nás representuje. Kdo na ní plive, plive na náš stát.

    OdpovědětVymazat
  7. Na to, že jste mimo evropskou normu a tím pádem budete vždy někde v koutě, kde si do vás leckdo kopne, si musíte hoši zvykat, ostatně není zvykem ani hovořit o rudé pakáži, pokud někdo není pakáž nahnědlá. A bude hůř, velmi typická je velmi úspěšná snaha Sarkozyho o únos českého předsednictví, všimněte si, jak si s Topolánkem hraje jako kočka s myší.

    OdpovědětVymazat
  8. Jsem v šoku, protože jsem se svým názorem zjevně zůstal (s Bohumilem Doležalem) osamělý.

    Napíšu update.

    Já bych na jeho místě zavolal gorilly a nechal toho revolucionáře Cohna vynést za límec z kanceláře a Hradu.

    Vidím, Vodníku, že pach krve (Štětinovy na Nautilu) tě rozvášnil ve stupni u přívržence Tvé pokorné víry jinak nevídaném.

    Přesně tohle si ovšem C.-B. přál: to by bylo teprve diplomatické faux pas!

    OdpovědětVymazat
  9. Vidím, Vodníku, že pach krve (Štětinovy na Nautilu) tě rozvášnil ve stupni u přívržence Tvé pokorné víry jinak nevídaném
    Jaká krev? Každá správná gorilla by toho hulváta dokázala vyhodit bez jediné kapky krve nebo modřiny. I ten kopanec do zadku by nezanechal stopy. Ale máš pravdu, když už jsme dostali Štětinu tam, kde je, neškodilo by mu připomenout osud Hypathie!...

    Přesně tohle si ovšem C.-B. přál: to by bylo teprve diplomatické faux pas
    Protože považuju politiky za šašky, nějaká ta show, při které je hovado poníženo, není na škodu. Můj idol je (POUZE v tomto ohledu) Chavez.

    OdpovědětVymazat
  10. Jaká krev? Každá správná gorilla by toho hulváta dokázala vyhodit bez jediné kapky krve nebo modřiny.

    Chtěl jsem se vyjádřil vznešeněji, u vědomí, že na Nautilus dolehl nejvýš odér Štětinova strachu.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>