27. prosince 2008

Massakr v Gaze

Holocaust Arabů pokračuje: "200 dead, 750 wounded, and for what? For Qassam rockets which have killed < 10 people in 8 years. If ever there was an epitome of disproportionate use of force this attack by F-16's (paid for by US tax dollars my fellow Americans) is it. All in the name of "self-defense". Please. This is immoral offense, and indiscriminate killing…"

Israel si myslí, že si může dovolit úplně všechno. Kvůli 2 svým zajatcům (a jak se ukázalo později, ani zajatí nebyli, protože byli už mrtví) úmyslně usmrtil 1 200 libanonských civilistů. Bohužel neexistuje síla, která by Israeli zabránila páchat mezinárodní zločiny. USA všechny resoluce, které mají za cíl, aby se Israel choval civilisovaně, vetují.

O holocaustu Arabů již předem hovořil israelský papaláš.

Updated.

44 komentářů:

  1. Nojo, pan píítrs, aby nestrkal nos do věcí jimž nerozumí. Das ist immer dieselbe Walze:)))

    Nezná význam slova holocaust.

    Netuší nebo nerespektuje,/když už o to zavadil, tak je potřeba to připomenout/, že v otázce zajatců a to i mrtvých jsou tu pro Izraelce tradiční silné nabožeské důvody, udělat maximum, aby se dostali zpátky. Navíc z Libanonu přišla hezbolah-agresse a dostalo se na ní odpovědi.

    Stejně tak hamás obnovil minulý týden útoky, k čemuž ho nikdo nenutil. Odpověď je tedy zcela správná. Lepší malá válka teď, než velká později, že ano pane píítrsi, a to i pro plastelínské civilisty. Je potřeba jim pomoct hamás vyřadit, tj ukázat, že když na něm budou lpět, budou se mít špatně.
    Pan píítrs nechce vidět špecifiká plastelínské a arabské mentality. Oni nevedí co je jednání,/ba nesměji ani s nepřítelem jednat/, co smlouvy a dodržování pravidel.

    Rozumějí jen 100x větší odvetě za své činy.

    Aneb jak psáno Ve jménu Boha milosrdného a slitovného, viz
    súra 22/28:
    A až zblízka trest uvidí, naplní se tváře těch, co nevěřili hrůzou
    a bude jim řečeno: "Tohle je to co jste požadovali!"

    Izraelci se jen pokoušejí vysvětlit
    plastelíncům svůj názor, nic víc. Bombardování je také plné významů a má velký vysvětlovací potenciál, takže tuto formu jednání, /kterou si ostatně zvolili sami plastelínci /a její načasování bych ponechal na plánování v IDF. Pan píttrs ať si tedy své názůrky strčí někam,... já taky všude nepíšu, že by nejlépe bylo, aby to tam Ido všecko spálil.
    srdečně zdraví MM

    OdpovědětVymazat
  2. A vy znáte význam slova holocaust?

    Pokud vím, jako první jej použil v nějaké souvilosti Churchill a ještě před první světovou válkou.

    Nikdo Izraeli právo na obranu nebere, ale i ve válce je potřeba respektovat dohody, smlouvy a minimum morálky, jinak se ocitáme v hobbesovské společnosti. Od toho máme jakési mezinárodní právo, které by mělo zamezit tomu, aby jeden stát dělal to, za co by si jiný vysloužil kritiku a sám to ospravedlňoval svými náboženskými důvody

    OdpovědětVymazat
  3. Milý Magne, na řecké slovo holokaust nemají Židé monopol a už vůbec ve vztahu k dalším Semitům, Arabům.

    Proti úsilí osvobodit zajatce vůbec nic nemám. Když už to nešlo jako v roce 2008 (tj. výměnou), i když absolutně nechápu proč, tak byla na místě omezená policejní / výsadkářká akce, nikoliv holokaust (tj. spálení) jižního Libanonu a obětování 1200 civilistů. Jedna Qana snad stačila, proč musí Israel vraždit nemluvňata každých 10 let? Bude je vraždit i v roce 2016? Jak řekl zástupce Červeného kříže: "many of the children who were sleeping inside were handicapped."

    Farmy Šibáa (مزارع شبعا‎) jsou libanonské území, které Israel nezákonně okupuje. Hizballáh proti tomu vystoupil zcela legitimně.

    Je faktem, že palestinský odboj neobnovil příměří. Když v říjnu 1945 Hagana obnovila své terroristické akce proti Britům, vyčítal byste jí to?

    Israelcům se nelíbí žádná palestinská politická strana, která má většinu. Když ji měla OOP, tak proti ní Israel bojoval. Nyní ho má Hamás. Israelská reakce je zcela přirozená. Cílem je utužit apartheid a otrocké postavení Palestinců.

    OdpovědětVymazat
  4. Můj názor je s dovolením tento. Stát Izrael existoval už někdy před rokem 1000 př. n. l. a existovat bude, jeho existence je mezinárodním společenstvím uznaným faktem, a jako takový má právo, jelikož z existence státu pochází veškerá legitimita, podnikat veškeré kroky pro obranu své územní integrity a potírání zločinnosti.

    Dále tvrdím, že palestinsko-arabská zločinnost není jen útokem na územní celistvost Izraele, ale útokem na civilizační hodnoty, kterých je Izrael nositelem a v širším smyslu na celé západní společenství, a civilizaci jako celek, a jako taková musí být zastavena za použití všech dostupných prostředků.

    OdpovědětVymazat
  5. ale útokem na civilizační hodnoty, kterých je Izrael nositelem a v širším smyslu na celé západní společenství, a civilizaci jako celek

    K tomu bych byl opatrný až skeptický. Čím dál více se zdá, že Izrael je součástí západního světa do té míry, pokud to vyhovuje jeho státnímu zájmu, bez ohlednu na "civilizační zájem." Tak má vůbec smysl mluvit o civilizačních hodnotách?

    OdpovědětVymazat
  6. Ne. Jediné, co se projevuje, je skutečnost, že poctivý křesťanský antisemitismus si vždycky záminku najde. Izrael je demokratická země respektující lidská práva. Jeho odpůrci jsou totality a zločinecké bandy vedoucí "boj" prostředky, které by odsoudili i Římané. Palestinci už mohli mít svůj stát. Mír přece byl. Arafat však vyhlásil novou válku. Podle něj totiž na Jeruzalém nemají právo Židé, kteří ho postavili, ale lupiči, kteří ho po Římanech přepadli. Izrael je poslední bašta Západu. Mezi Izraelem a Japonskem neleží ani jedna civilizovaná země. Když jim vyhazují ti banditi do povětří školky a nemocnice, říkají antisemiti "dobře jim tak". Když pak Izrael začne údery vracet, říká se "podívejte, jak jsou zlí". Podle mne existuje jediné řešení "palestinského problému", a to řešení nabídl Miloš Zeman: odsud palestinského obyvatelstva kamkoliv. Ať si jdou.

    OdpovědětVymazat
  7. ááále ,pane píítrsi... OOP se nelíbila a hamás se nelíbí, ne že má vetšinu, ale že jejich program byl a je teroristický, vyzývající k likvidaci Israele atd.

    To je divení,že se židi troufaj bránit neustálým útokům, že jo... Israel jakoby neměl právo likvidovat ty, co ho chtějí zničit. Kdo si troufne tohle právo upírat jakémukoli jinému státu?
    Nikdo.
    Ale když jde o Židy promlouvá vždy starý dobrý evropský antisemitismus.


    ad Hagana..nebyla teroristická, to jen Sternova skupina . Hagana v r 44 dokonce sternovce a část Irgunu pozatýkala a dále spolupracovala s brity tak, že byla v někt. sion. kruzích za zrádce! Od roku 45 se nedělo nic násliného,co by se nedalo označit za vojenskou akci. Až v r 46 byla vyjímka ten hotel v Jerušalaimu /s předchozím telefonickým varováním/ v čemž měla prsty i Hagana, to jo...jinak Irgun dělal britům to, co oni jemu a věšel tedy příslušníky britské armády ...a Hagana s tím nesouhlasila atd atd..prostě máte hokej v těch událostech a vztazích a zmatek v sionismu vůbec.
    Takový proslulý odpůrce sionismu jako jako pan píítrs , že by trpěl základními neznalostmi k thematu ?

    Dějiny sionismu jsou ausserstzajímavé a nabízejí mnoho nevyřešených historických hádanek, např proč Begin porušil Žabotinského odkaz "neválčit s Angličany" nebo zda sionistě nějak napomohli chromhaiselovi Rooseveltovi na onen svět, když tento antisemita na konci války odporoval plánům na židovský stát, atd atd..ale to je jen pro opravdové fajnšmekry sionistických studií, nikoli pro povrchní antisemitské ideology s apriorním negativním předporozuměním, kteří již 3 roky nedělají v této problematice žádné kroky kupředu.

    OdpovědětVymazat
  8. ad jediná civilizovaná země

    jistě, že mezi Izraelem a Japonskem není ani jedna "civilizovaná" země, ale pouze v intencích vašich etnocentrických měřítek.

    Indie, Írán, Kyrgyzstán, Srí Lanka, Čína. . . mají jistě o "civilizovanosti" jiné mínění a může nám být na Západě právem cizí, ale k čemu takové hodnocení je? Bere snad zemím, ležícím mezi Izraelem a Japonskem fakt, že dle západních měřítek nejsou "civilizované" (a naopak ony mohou považovat za necivilizovaný Západ) právo na existenci nebo samostatný vývojj??

    OdpovědětVymazat
  9. Pan Sklenář je křesťan, tedy svině která fandí každému vraždění

    OdpovědětVymazat
  10. Myslíte, příteli OSe, že znásilněná arabská dívka se cítí jinak než znásilněná Češka? Že zbitý a ponížený Uzbek cítí bolest a ponížení jinak než Němec? Že astrologie je názor a astronomie prostě jiný názor? Tak proč ten ukrutný rasismus? Platí v Indii jiné fyzikální zákony než v Maďarsku? Věříte, že oheň na Filipínách vám nezpůsobí popáleniny? Jestliže tedy ničemu z toho nevěříte, a já pevně doufám, že neztrácím čas s úplným bláznem, proč myslíte, že neexistuje lepší nebo horší spravedlnost, lepší nebo horší uspořádání státu, hodnoty vyšší a nižší? Když se Židé modlí v synagoze, a když Aztékové vraždí na oltáři člověka, dělají věc stejnou/odlišnou substanciálně, nebo akcidentálně?

    OdpovědětVymazat
  11. Fyzikální zákony jsou všude stejné, společesnké konvence a hodnoty odlišné. Jsou na světě skupiny, které prostě hodnoty a morálku vnímají odlišně. Proto máme mezinárodní právo, které je minimem morálky, zapovídá kupř. genocidu a stanoví univerzálnost lidských práv (Charta zákl. práv a svobod), ale nedefinuje politické zřízení, míru demokracie, či náboženské zvyklosti (pokud nejsou v rozporu s výše uvedeným - to je ten vámi vyřčený extrémní příklad s Aztéky, notabene neaktuální).

    Když Židé pro dva údajně zajaté vojáky zabíjí 700 Libanonců a Rusové odpovídají na Saakašviliho provokace bombardováním Gori, dělají tejnou/odlišnou věc substanciálně, nebo akcidentálně?

    Mluvme česky ;-)

    OdpovědětVymazat
  12. Souhlas s masovým vražděním civilistů je častá porucha duševně narušených lidí, kteří se považují za intelektuály. Mezi tzv. vzdělanci je překvapivě nejvíc krvelačných hrdinů, teoretiků. Stačí trocha žvanění a souhlas s vraždění na správné straně je součástí dobrého vychování. S takovými lidmi nemá cenu diskutovat.

    Izraeli současné vraždění nepomůže, spíš naopak. Osud státu je jednoznačně dán způsobem a místem vzniku a jeho další politikou. Není to otázka zda, ale kdy. Současnou hloupou akcí jen ztratí další příznivce, kteří budou chybět v budoucnu. Dá se říct, že podpora podobných dobrodružství, je "posílání Židů do plynu".

    OdpovědětVymazat
  13. ad OS.

    V navržené otázce dělají Rusové a Izraelci imo substanciálně totéž; reagují na zkusmý úder drtivým direktem, který slouží jako exemplární příklad ostatním, co se stane.

    Že má izraelská vojenská matematika své zvláštnosti? No to je právě jejich kulturní specifikum, které vzhledem k respektu k jejich kulturním základům, můžeme považovat za zcela banální. Nikdo nemůže říci, že nevěděl, že Izrael zabije za jednoho svého mrtvého sto až tisíc nepřátel. Každý to ví. Když to chce otestovat, zda to ještě pořád platí, dozví se, že právě tak to je.


    Když tady kdosi mluví o chorobách intelektuálů, tou nejhorší je slepý láskoismus. Nenávistný boj je rovněž nástrojem dobra. Nebýt nenávisti proti nacistům, proletěla by celá Evropa komínem. A tak dále, příkladů jsou tisíce.


    Musíme si znova opakovat, že Židé jsou naši přátelé, spojenci, jedni z našich učitelů civilizace stejně významní jako Římané či Řekové, nad kterými se ale zavřela voda. Hizballáh je náš otevřený nepřítel. Přeje si nás všechny vyvraždit za to, že chodíme v létě v šortkách a naše ženy že nebalíme zaživa do pohřebních kokonů. Hizballáh přeje smrt nám všem. Avšak pořád mu asi nedochází, s kým si hraje. Izrael jim to prostě občas připomene.

    OdpovědětVymazat
  14. ad cnemo:

    Dá se říct, že podpora podobných dobrodružství, je "posílání Židů do plynu".
    výstižné

    ad Filip Slenář:

    jak jsem napsal výše, Izraeli právo na obranu neberu a jsem jeden z posledních, kdo by hájil islámské teroristy, ale to neznamená, že Izrael je nekritizovatelná modla. Fakt, že Hizballáh podporuje to, co jste napsal, prostě nemůže ospravdelnit bezohledné chování a zbytečné umírání civilistů. To není "láskismus", pouze postoj, který chce určité mantinely, abychom se nevzájem nesežrali.

    Je samozřejmě vaše právo považovat Židy za přátele a spojence, stejně jako moje právo je takto je nevnímat a považovat Izrael za legitimní stát, ke kterému ovšem necítím žádné výrazné pouto tak, jako jej necítím třeba k Číně.

    OdpovědětVymazat
  15. Víte, příteli OS, já nejsem přítelem žádných masakrů. Já mám rád svět, kde pobíhají šťastní, veselí, přátelští a pokud možno (polo)nazí chlapci a mladíci, čutají si do meruny a všude je klid.

    Jenže v tom rána jako z děla a exploduje tribuna a všichni jsou na krvavou kaši. Pošlete dítě za arabským zmrzlinářem pro kornout, a ten hajzl (odpusťte mi výraz) vybuchne. Myslím, že by vás tolerance rychle přešla a stal byste se příslušníkem toho nejradikálnějšího křídla země. Decimování "civilistů"? No právě ti "civilisté", jak zde napsal jeden předřečník musí pochopit, kudy cesta nevede a kdo na ně přivolává neodvratitelné neštěstí. Hněv Izraele, vyvoleného Hospodinova. :)

    OdpovědětVymazat
  16. A ještě si dovolím připomenout, že o tom, kdo je a kdo není naším spojencem, to nerozhoduji já, ani vy, ba dokonce ani naše ministerstvo zahraničí, tyhle otázky se řeší na vysoce odborné a vysoce angažované úrovni ve vyšších mezinárodních kruzích a Izrael naším spojencem jednoznačně je, a to jedním z nejlepších.

    OdpovědětVymazat
  17. Nikdo nemůže říci, že nevěděl, že Izrael zabije za jednoho svého mrtvého sto až tisíc nepřátel.

    Ano Filipe, to je známá taktika. V našich podmínkách se taková strategie nazývala Heidrychiádou. V dějinách je pravidlem, že vítězové přeberou část kultury od poražených, v tomto případě tomu není jinak.


    Nenávistný boj je rovněž nástrojem dobra. Nebýt nenávisti proti nacistům, proletěla by celá Evropa komínem.

    Ano, tuto logiku jste definoval lépe než já. Idea svaté války postihuje nejen islamisty.

    Dodejme ještě, že takovým nástrojem "dobra" bombardování německých měst, které nemělo vojenské opodstatnění. Možná miliony zbytečně mrtvých civilistů. Nejsem pacifista, jen nemám rád zbytečné oběti, ať už je cíl jakýkoli.

    Do střetu můžete jít s podobnou zrůdnou strategií, ale pak se skutečně nedivte, že nepřítel bude tak krutý. Zasloužíte si takového nepřítele.

    Musíme si znova opakovat, že Židé jsou naši přátelé, spojenci, jedni z našich učitelů civilizace stejně významní jako Římané či Řekové, nad kterými se ale zavřela voda.

    "Učitelé civilizace", to určitě žertujete:) Nechcete spíš říct, že to byli Arabové? Máme jim snad za to být vděčni a odpustit jim současnou teroristickou libůstku:)

    OdpovědětVymazat
  18. Víte, cnemo, opravdu nezáleží na tom, co vám cosi zrovna připomnělo, ale oč ve skutečnosti v konkrétním případě jde. Jelikož to je vám jaksi jedno, vždyť se jedná pouze o židovské děti/civilisty/nemocné trhané bombami a raketami na kusy, nemám se s vámi o čem bavit.

    A jelikož nevíte ani o tom, do jaké civilizační židle ráčíte prdět, nemám se s vámi o čem bavit ani ve druhém bodě. Snad vás poučí Guy Peters, já si tady s nikým abecedu vysvětlovat nebudu. Jdu do vany a svleču se. Naštěstí tu nevládne Tálibán, aby mě za to zbičoval.

    OdpovědětVymazat
  19. tyhle otázky se řeší na vysoce odborné a vysoce angažované úrovni ve vyšších mezinárodních kruzích a Izrael naším spojencem jednoznačně je, a to jedním z nejlepších.

    Pěkná konspirační teorie:) Ale pod reálným tlakem si nakonec lid, nebo dokonce jednotlivec, vybere své spojence a nepřátele. Spousta států už dojela na tyto falešné představy. K čemu byl bolševikům spojenec CCCP, když se ho lidé při první příležitosti okamžitě opustili?

    Na oltář státních zájmů Izraele většina Evropanů nepoloží ani život svého domácího mazlíčka, natož pak svůj. Tajemní konspirátoři na tom mnoho nezmění.

    OdpovědětVymazat
  20. Víte, cnemo, opravdu nezáleží na tom, co vám cosi zrovna připomnělo, ale oč ve skutečnosti v konkrétním případě jde.

    To jistě, horší pro vás je, na to při vašem prohlášení vzpomene většina Čechů. To je již zajímavější, nemyslíte?

    Snad vás poučí Guy Peters, já si tady s nikým abecedu vysvětlovat nebudu.

    Jedině, že by to byla ta hebrejská, latinku i řeckou znám:)

    Ano, Taliban tu ještě není, Američané ho zde ještě neinstalovali:) Příjemnou koupel.

    OdpovědětVymazat
  21. Neplácejte tady hlouposti, i když vás kryje nick.

    1. Stát Izrael je moderní liberální demokracie s vyspělou kulturou; za pouhé srovnání Izraele s nacistickou Třetí říší (což je nejen donebevolající sprostota, léč i pitomost) by vás v Německu (oprávněně!) hnali před soud a já bych proti vám svědčil.

    2. Pokud nevíte, že pro tuto civilizaci a její výslednou liberálně-demokratickou podobu a její formování byla a je židovská Bible důležitější spis než všichni latinští i řečtí autoři dohromady, tak opravdu můžete jít řečnit maximálně před blby z Dělnické strany.

    OdpovědětVymazat
  22. Pane Cnemo, Váš první komentář podepisuji (lépe bych to nenapsal) a souhlasím i s následujícími.

    OdpovědětVymazat
  23. židovská Bible důležitější spis než všichni latinští i řečtí autoři dohromady

    řekl Filip Sklenář

    by vás v Německu (oprávněně!) hnali před soud a já bych proti vám svědčil.

    to myslíte vážně? jak za bolševika?

    tak si říkám, že na vyvolávání nenávisti vůči Židům není potřeba taťky Vandase s černými kohortami, ale jednoho Filipa Sklenáře.

    tady jsou sice solidní a vzdělaní lidé, ale uvědomujete si, Filipe, že argumenty podobné Vaším, jakmile se dostanou mezi primitivy (a že jich není málo!), neexistuje nic lepšího, co by lidi proti Židům štvalo?

    OdpovědětVymazat
  24. Vyjádření dvou statečných lidí – turecký premiér: "To go and bomb these defenseless people, and to openly say that this operation will be a long-lasting one, that it will be this or that, to me, is a serious crime against humanity", Desmond Tutu: "In the context of total aerial supremacy, in which one side in a conflict deploys lethal aircraft against opponents with no means of defending themselves, the bombardment bears all the hallmarks of war crimes."

    OdpovědětVymazat
  25. Mne nick nekryje příteli, jsem ve zdejších kruzích docela známá figurka:)

    Stát Izrael je moderní liberální demokracie s vyspělou kulturou; za pouhé srovnání Izraele s nacistickou Třetí říší (což je nejen donebevolající sprostota, léč i pitomost) by vás v Německu (oprávněně!) hnali před soud a já bych proti vám svědčil.

    Přechod od diskuse k zastrašování je naprosto typický indoktrinované dogmatiky. Kroťte prosím svůj aktivistický zápal, i bolševici (ne)blahé paměti prosazovali své obludné názory rozumněji. Váš militantní přístup může totiž vygenerovat více antisemitů, než agitace (vámi zmíněné) Dělnické a Národní strany dohromady. Z nás dvou více škodíte Izraeli vy, než já.

    Nejsme naštěstí v Německu, takže z toho svědectví asi nic nebude:) Nicméně nejsem si jist, zda by si germánská inkvizice nevšimla, že jsem přirovnal vámi definovanou (nikoli Izraelem), velmi pitomou strategii, k Heydrichiádě. Věcnou správnost takto asymetrického modelu vraždění lze jen těžko popřít. Na vašem místě bych se zajímal o to, zda se schvalováním masového vraždění civilistů nedopouštíte zločinu schvalování trestného činu nebo podpory hnutí, směřujících ... (no, vždyť ty své zastrašovací formulky už znáte).
    Ale ode mne pane Sklenáři nebezpečí nehrozí, já bych nebyl ochoten ani svědčit:) V tom je mezi námi zásadní rozdíl.

    Asi nikdo neočekává, že bych se vyjadřoval k blábolům maxiintelektuála MM:)

    OdpovědětVymazat
  26. za pouhé srovnání Izraele s nacistickou Třetí říší by vás v Německu hnali před soud

    Tak daleko to ještě nezašlo, ale nedivil bych se, kdyby to za chvíli přišlo. Němci mají už delší dobu tendenci se chovat totalitárně. Ta samá sorta lidí, co fanaticky hajlovala za Hitlera a požadovala likvidaci nepřátel Říše, nyní fanaticky vyřvává a prosazuje, že je třeba perzekuovat za politicky nepohodlné názory na historii i současnost. To samé platí nejen o politické perzekuci, ale i o politické propagandě.

    OdpovědětVymazat
  27. Promiňte. Mr. Peters mě neinformoval, že zde na Lucerně má dva nicky Ignác Pospíšil. Kdybych to byl býval věděl, nebyl bych se do diskuze pouštěl.

    OdpovědětVymazat
  28. No, aspoň v něčem se shodneme. Naštěstí žádná správná myšlenka se nemůže zkompromitovat tím, že by ji přijal za svou Ignác, protože způsob, jakým ji použije, vede vždycky do lesa. To je velké štěstí. Nicméně i tak se z další diskuze na toto téma omlouvám. Všechno podstatné jsem řekl a dále bych se jen opakoval. Navíc dlužím čtenářům svého blogísku vysvětlení, proč je Bůh jeden a právě jeden, a co znamená rčení "spravedlnost přišla ze Siónu". Což je, jak jistě uznáte, thema na úvahu, ke které potřebuje člověk značné soustředění, to není jako si dělat šoufky z katolíků. :)

    OdpovědětVymazat
  29. Cynik sem nepíše od roku 2005. Naštěstí.

    OdpovědětVymazat
  30. Milá Michaelo, už jsem o tom psal mnohokrát: Řešení je one state, s rovnoprávnností Židů a Arabů a s právem uprchlíků na návrat.

    OdpovědětVymazat
  31. ad AHL71. Neberte toho nedostudovaného pitomce tak vážně. Každý přeci ví, že jsem byl na wiki zablokován pro přílišný sionism. Ocenil mne i Nillbert Nullingsworth, takže mne nějaký trouba Pospíšil nemůže urazit. Je to pseudokřesťan, pro kterého 300 mrtvých, včetně 20 dětí, je maličkost. Takový člověk by se měl jít někam schovat a ne pořád otravovat na wiki.

    OdpovědětVymazat
  32. Omlouvám se, že jsem smazal kommentář AHL71, ale na LW na takový hnůj, jaký produkuje Ignác "Cynik" Pospíšil, neodkazujeme. Ať si Nácek své pomluvy a obdiv k finským fašistům píše do šuplíku.

    Zde je text AHL71 již bez odkazu:
    "FiS: Co si myslí Ignác Pospíšil se dočteme zde [odkaz]. Opět napsal odpad...

    AHL 71"

    OdpovědětVymazat
  33. Řešení je one state, s rovnoprávnností Židů a Arabů a s právem uprchlíků na návrat.

    Což je pro Židy národní sebevražda, a jejich politici to dobře vědí.

    OdpovědětVymazat
  34. Můžete mi sdělit, proč a kým byl smazán můj komentář?

    OdpovědětVymazat
  35. ad Michaela. Nemohu, protože to nevím.

    OdpovědětVymazat
  36. ad Tomáš Pecina. Spojení "národní sebevražda" je jak z fašistického slovníku, proti němuž tady v Evropě oprávněně protestujeme. Buď bude Israel občanský stát jako všechny evropské a každý slušný mimoevropský, a pak si zalouží naši podporu, nebo bude státem s nadprávím jednoho ethnika a pak si naši podporu nezaslouží. Mezinárodní kommunita v OSN se vyjádřila jasně: Všichni vyhnanci mají právo na návrat. A to platí jak pro ČR, tak pro Israel.

    OdpovědětVymazat
  37. Promiňte, nemohu si jednak pomoci. Agentura Felipe přináší totiž zprávy z pásma Gazy.


    Brutální izraelské bombardování pokračuje! "Přiletěla raketa a ten úder mi vyrval kalašnikov z ruky," volá palestinský civilista Ali Júsuf ben Mirzá, kterému izraelský granát utrhl nohu. "Je to děsné," ječí jeho matka Fátima. "Během bombardování nám shořela stodola plná heroinu! Alláh za to americké a židovskoněmecké psy vytrestá!!!"

    Autor komentáře je muslim. Jeho učitelem byl šárijský právník Ahmad As-Safí Al-Chatíb.

    OdpovědětVymazat
  38. Všichni vyhnanci mají právo na návrat. A to platí jak pro ČR, tak pro Israel.

    Jsou tam ovšem subtilní rozdíly: Zatímco návrat sudetských Němců (a hlavně vracení jejich majetku) by dal Čechům zaslouženou lekci, že krást se nemá, návrat Arabů do Israele by tento stát zničil.

    OdpovědětVymazat
  39. Asi tak stejně jako ČR. Toto hledání neexistujících rozdílů odmítám.

    Vyhnání je zločin proti lidskosti a je zcela lhostejné, zda je jeho obětí Němec nebo Arab.

    OdpovědětVymazat
  40. Nojo, ale bez vyhnání byste neměl Stát Israel.

    Víceméně souhlasím s F. Sklenářem a absolutně se rozcházím s Vaší paralelou vztahu mezi Němci a Francouzi: to byly naprosto povrchní, pouhých několik desítek let trvající rozmíšky. Spor mezi Araby a Židy je náboženský a jako takový trvá tisíce let.

    OdpovědětVymazat
  41. Když už bylo nutné Palestinu rozdělit (s čímž nesouhlasím), tak se Židé měli spokojit s tím, co jim přidělila OSN.

    absolutně se rozcházím s Vaší paralelou vztahu mezi Němci a Francouzi: to byly naprosto povrchní, pouhých několik desítek let trvající rozmíšky.
    OK, tak vztah Angličanů a Francouzů.

    Spor mezi Araby a Židy je náboženský a jako takový trvá tisíce let.
    Naprostá většina Israelců je sekulárních a hodně Palestinců (zejména na Západním břehu). Tvrdit, že v israelském národě hraje nějakou roli judaism je stejné jako tvrdit, že ji hraje katholictví v národě českém.

    OdpovědětVymazat
  42. Tvrdit, že v israelském národě hraje nějakou roli judaism je stejné jako tvrdit, že ji hraje katholictví v národě českém.

    Ono bohatě stačí, že náboženství hraje roli u Palestinců.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>