2. srpna 2006

Polemika s TL

TL se vyjádřil ke smyslu politických blogů. Zesměšňuje Vodníkovo mínění, že mezi kritikou (názorem) a nactiutrháním (provokací, trollingem) je rozdíl.

Jenže tenhle rozdíl je jasný a pevně daný. Stačí se seznámit s diskussí o prvním dodatku. To, že kommunisté vymysleli "konstruktivní" kritiku, je irrelevantní. Problém kommunismu nebyl v tom, že by něco neotiskli. Problém kommunismu byl v tom, že pronásledovali za to, co někdo otiskl, a že nebyla svoboda založit si své vlastní noviny.

Sprcha držela názorovou pestrost v letech 2003–2005, tedy 2 roky. To není tak dlouho. Pokud si vzpomínám dobře, je to stejně jako na Blistech. Co se týká Blistů, tak dřív jsem Čulíka odsuzoval za to, že káže vodu a pije víno. Poté, co jsem Maxův & Boutrosův trolling poznal na vlastní kůži, posuzuji jej mnohem shovívavěji. Sytý hladovému nevěří.

Diskuse o různých názorech je podstatou tohoto blogu, nikoliv, že by zde nikdy nebyla připuštěna. Ten blog funguje rok. Uvidíme, zda se udrží i nadále. Takže skepsi TL k otevřené diskussi nesdílím.

2 komentáře:

  1. Ad Alex: Na Vrbu měli přístup všichni, ale ti s opačnými názory tam přišli se Spršími manýry (až na výjimky, jako Gogo, JzP nebo A.Zeman - pokud se mu neodporuje) a záhy si vykoledovali zablokování. Pak po čase byli odblokováni, nicméně ne na dlouho. A tak pořád dokola, v hrubých obrysech (jistě, některé detaily byly jinak, já jsem osobně nechápal zablokování Michaely nebo Kreutzfelda, ale to byly dva výjimečné případy).

    K názorové rozlišnosti na Vrbě tedy nedošlo pouze z toho důvodu, že ti jedinci, kteří tam přišli s opačnými názory, se tam nedokázali slušně chovat.

    Komentář pana TL je proň natolik charakteristický, že se k němu nebudu vyjadřovat a jeho rozhodnutí se v žádném případě nepokusím nijak ovlivnit.

    OdpovědětVymazat
  2. Petříku, pokročilá schizofrenie?

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>