3. srpna 2006

Polemika se Sprchaři

Tak jsem píchnul do vosího hnízda a Sprchaři se teď předhánějí, kdo z nich bude více reagovat na tento blog. Bohužel, kvantita není kvalita, a tak i jinak obvykle kvalitní Magnus sešil svůj příspěvek horkou jehlou. A je zajímavé, že i Magnus, který se ničeho nebojí, se bojí psát na tento blog.

"Tam bude nejvetsi king ten, kdo oddela Izrael." To nemohu popřít. Ale proč asi? Můžete mi, ctihodný Magne, vysvětlit, jak se mohl národ, který byl v dobách pogromů k Židům tak pohostinný, stát k nim tak nepřátelský?

"Iranska atomovka poleti na Iz. bez jakehokoliv prodleni." A israelská zase zpátky? Kdepak, Magne, zapomněl jsi na starou dobrou theorii odstrašení. Irán chce a potřebuje atomovku proto, aby mu tam Israel či USA nepřišly dělat pořádek jako v Iráku.

"obe kultury maji expansi strukturne i semanticky "predepsanou" ve svych Pribezich jimiz se identifikuji" A obě jí odpískaly. Evropa v roce 1914. Turci v roce 1773. Arabové v roce 1517.

"Francovi pomahali Nemci" A proč by mu nepomohli? Lepší mít ve Španělsku kamaráda než kommunistu. A taky si potřebovali naostro vyzkoušet vojáky. To žádné cvičení nenahradí.

Takže kdyby ve Španělsku zvítězila PCE a Španělsko se stalo sovětskou kolonií, bylo by to lepší? Nějak jsem si nevšiml, že by Magnus obhajoval Allendeho.

"vnitrni konflikty uvnitr teto ztratily na dejinnem obsahu a tedy i smyslu" A proč je neztratily pár let před tím? Nebo v roce 1914? Nebo v roce 1870? A proč Sársko nezůstalo radši ve Francii? On ten Schuman vlastně nic světoborného neudělal. Všichni Francouzi ho za ty jeho zcela samozřejmé kroky zbožňovali.

"Mame pred sebou stoletou valku!" Ne, pokud řekneme válečným štváčům: ne. Not in my name, v Libanonu nevraždí děti mým jménem.

2 komentáře:

  1. "Evropa v roce 1914. Turci v roce 1773. Arabové v roce 1517."
    Mohl byste to rozvést proč?

    OdpovědětVymazat
  2. 1914 = konec koloniálních výbojů.

    1773 = mír v Küčük Kaynardži = počátek východní otázky

    1517 = připojení Egypta k Osmanské říši.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>