6. srpna 2006

Chuck Palahniuk a jeho Střeva

Chuck Palahniuk [pólanik] je jeden z nejbrutálnější autorů dneška. Je slavný zejména svým Klubem rváčů, který byl i zfilmován. Chcete-li si přečíst něco opravdu brutálního, přečtěte si povídku Střeva (PDF a anglický originál) z románu Pronásledovaní (Haunted, 2005).

Při veřejné čtení této povídky desítky lidí omdlévají. "In a September 2004 reading of "Guts" at Cooper Union in New York City, no listener admitted to fainting. When Palahniuk showed surprise, many members of the audience replied, "This is New York!" in a nod to the alleged inability to shock the city's denizens."

12 komentářů:

  1. Nemám pro tento druh "umění" porozumění. Ale Boutrosovi se to možná bude líbit!

    OdpovědětVymazat
  2. Pane Peters, proc prosim vas uvadite link na Jew York City z wikipedie? Myslite, ze tady se snad naleza nekdo, kdo o JYC nikdy neslysel?

    Pochybuji tez, ze by nekdo omdleval pri cteni povidky. Stahoval jste nekdy kralika? To je podobne. Casem si zvyknete. Pan palahniuk by se asi citil dobre pri krvavym slavnostech toho videnskeho Zida, myslim ze se jmenuje Nietzsch nebo Nitzsch.

    OdpovědětVymazat
  3. Jakých krvavých slavnostech, pane Kreutzfelde?

    Mimochodem, nechcete napsat něco na "Květinu", popř. dát možnost publikovat někomu - Petersovi nebo pro jistotu nějakému Židovi? Témat by bylo dost, např. na Psu teď řádí nějaký židobijec ze Zvědavce, který už radí Neffovi a Neumannovi, aby si pořídili kapsli s cyankálim, než to na ně trhne...

    OdpovědětVymazat
  4. Vazeny pane Vodnik, ten artista se jmenuje Hermann Nitsch, je principalem Orgien Mysterien Theater. Najdete si o nem neco na googlu.

    Panu Petersovi bych povoleni psat na kvetinu nedal, je to proto, ze on tady dovoli, abych byl brutalne lynchovan nejmenovanym soudruhem starsinou. Tak si to rychle prectete a zapiste za slechy, nez on me vymaze.

    Zide samozrejme maji na kvetinu vstup povolen, obcas se tam objevi pan Weissnagel. Ale ja ted na psani nemam moc cas, musim odklizet sutiny a stavet barikady. Je horke odpoledne, vzduch se teteli, tepelna stopa mizi a to je neklamne znameni, ze od severu jako obvykle v tuto dobu prileti srdecne pozdravy od nasich semitskych bratri.

    Jiz brzo prijdou krveziznive hordy muslimskych hrdlorezu a pak to tady bude jak za krale Herodesa. Jiz jsem si ze sklepa prinesl svuj bajonet co mi zbyl od wehrmachtu.

    A po nas prijdete na radu vy. Az zavlaje nad holandskymi bordely a opiovymi doupaty vlajka s pulmesicem, pak poznate, ze u Haify se bojovalo za Utrecht, ale pak uz bude pozde. Shalom.

    OdpovědětVymazat
  5. Dal jsem si to prase do Googlu: toto "umění" by v každé civilisované společnosti, hodné toho jména, bylo trestným činem, "umělec" by byl v nejhlubším opovržení a živil by se prací, zločinem nebo prostitucí. Že tento tvor může být "proslaveným umělcem" a být relativně v balíku mě utvrzuje v tom, pane Kreutzfelde, že až na utrechtské věži zavlá ta vlajka s půlměsícem, nebudeme na tom o nic hůř! Salaam alejkum!

    OdpovědětVymazat
  6. Tu otřesnou povídku bych bral jako výstrahu všem těm magorům, kteří už nevědí, co dělat roupama. Bohužel se to k nim ale asi nedostane.

    OdpovědětVymazat
  7. Milý Františku, nevidím v p. Vychlopeňovi nějakého nepřítele. To jen Vy máte binární myšlení.

    OdpovědětVymazat
  8. Ten odkaz na NYC je tam proto, protože tam při kopírování z wiki zůstal. Tak proto.

    OdpovědětVymazat
  9. Tak jsem si ho rovněž dal do Google a nenašel jsem nic šokujícího. Mohl byste dát nějaký odkaz?

    OdpovědětVymazat
  10. Však ono taky kdybys v p. "Vychlopeňovi" viděl "nějakého nepřítele", kruh by se tím uzavřel ještě více, než když na něj linkuješ. Evidentně jste ještě stále nepochopil. :) (Že to jméno neumíš správně opsat, to je opět jen bonusový detail)

    OdpovědětVymazat
  11. Tady je např. i něco v angličtoně:

    http://www.xs4all.nl/~jeroenvu/gwv/nitsch.htm

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>