21. ledna 2009

Marshallův plán

Výstižný popis událostí z 7. až 10. července 1947 na serveru Totalita. Jasně ukazuje neschopnost a zbabělost demokratických politiků, kteří se zmohli maximálně na vzlykání: "Do Moskvy jsem jel jako československý ministr, ale vrátil jsem se jako Stalinův pohůnek."

Arnošt Heidrich to zpětně kommentoval: "Všichni demokratičtí členové delegace jsme si jasně uvědomili, že pro Kreml je v Československu možný jen čistý komunismus a nic jiného…"

Pokud odmítneme radar, tak po druhé odmítneme Marshallův plán.

33 komentářů:

  1. Úplně mimo, dnes to spíš vypadá že by Spojené státy potřebovaly nějaký ten Marshallův plán od Číny.

    OdpovědětVymazat
  2. A když už tady o tom byla řeč, já teda agent Moskvy nejsem, ale o jednom bych věděl

    http://www.novinky.cz/clanek/159251-schwarzenberg-by-chtel-zapojit-rusko-do-protiraketoveho-stitu.html

    OdpovědětVymazat
  3. Tady jsou další stránky o velezrádné činnosti agenta samoděržaví

    http://domaci.ihned.cz/c1-33162580-schwarzenberg-rusko-do-radaroveho-systemu-proc-ne

    OdpovědětVymazat
  4. o velezrádné činnosti agenta samoděržaví
    Ale prd, žádný agent samoděržaví. To mu v Bilderbergu řekli, že s Ruskem se počítá, tak aby si na něj moc nevyskakoval. Ponížený služebníček bilderbergských vašnostů pak breptá, co mu předepsali.

    OdpovědětVymazat
  5. Pokud odmítneme radar, tak po druhé odmítneme Marshallův plán.

    To je jen líbivá zkratka. Že radar bude odmítnut, se zdá velmi pravděpodobné, nicméně srovnatelná situace s rokem 1947 to není.

    Přežití nezávislé České republiky v příštích 20 letech je přímo závislé na tom, zda její zahraniční politika dokáže být protiruská. Bohužel.

    OdpovědětVymazat
  6. Přežití nezávislé České republiky v příštích 20 letech je přímo závislé na tom, zda její zahraniční politika dokáže být protiruská. Bohužel.


    - být primitiv není zásluha

    OdpovědětVymazat
  7. Re: Pecina

    Docela by mě zajímalo, jak byste si takou protiruskou politiku ze strany ČR představoval. Máte na mysli nějaké konkrétní kroky?

    OdpovědětVymazat
  8. Konkrétní kroky? No přece radar!

    OdpovědětVymazat
  9. Pokud odmítneme radar, tak po druhé odmítneme Marshallův plán.
    To je čítanková demagogie. Taky byste mohl napsat: "Nenapsat zvací dopis Američanům znamená pozvání Rusům" Kde je Vaše logika???

    OdpovědětVymazat
  10. Ještě je třeba poznamenat, že není zcela jasné kdo je ten "my". Já to rozhodně nejsem, myšleni jsou patrně pražští kavárenští povaleči. Ti v České republice tvoří výraznou menšinu. V jiných prostředích jsou nálady výrazně jiné.

    OdpovědětVymazat
  11. "Ještě je třeba poznamenat, že není zcela jasné kdo je ten "my". Já to rozhodně nejsem, myšleni jsou patrně pražští kavárenští povaleči. Ti v České republice tvoří výraznou menšinu. V jiných prostředích jsou nálady výrazně jiné."

    - být primitiv není zásluha

    OdpovědětVymazat
  12. Docela by mě zajímalo, jak byste si takou protiruskou politiku ze strany ČR představoval. Máte na mysli nějaké konkrétní kroky?

    Ano. Zabezpečení surovinové nezávislosti, podpora států pokoušejících se vymanit z ruského vlivu (ty nyní jsou pro ČR stejným "bufferem", jako byla ČSSR pro Západ), a samozřejmě – radar.

    OdpovědětVymazat
  13. Pokud odmítneme radar, tak po druhé odmítneme Marshallův plán.

    Pán je podomní obchodník???

    OdpovědětVymazat
  14. První cíl nereálný, ostatní vysloveně škodlivé. A opakuji, je to vysloveně menšinový názor, většina lidí v této zemi se do žádných válek na Kavkaze či náboženských konfliktů na Ukrajině dostat nechce. Rovněž radar tu většina lidí nechce.

    OdpovědětVymazat
  15. První cíl je reálný: jistě jste pochopil, že mi nejde o nezávislost absolutní, ale o nezávislost na Rusku.

    Většina lidí chce, aby jim létali pečení holubi do úst.

    OdpovědětVymazat
  16. Plyn není možno dodávat odjinud v jakémkoli přijatelném množství, norské zdroje jsou omezené a nejsme jediný stát EU.

    Většina lidí chce přesně to, o čem píšete, tzn. chtějí se mít dobře, vy zřejmě ne. Proto nejsou ochotni položit život za vaše ideály. Copak s tím budete dělat. V případě, že by mne nějaká politická menšina v ČR ohrožovala na životě např. tím, že by se snažila vyprovokovat zbytečnou válku s nějakou jadernou mocností, nebyl bych proti jejímu utracení.

    OdpovědětVymazat
  17. Re: Pecina

    Díky za odpověď.

    Nezávislost na surovinách, to je navenek rozumný cíl, i když nevím, jak jej v podmínkách Evropy realisticky uskutečnit a nezdá se mi, že závislost na konkrétně ruských surovinách byl/je pro vás zatím nějaký problém. Pokud vím, tak Německo zrovna buduje nějaký plynovod právě ve spolupráci s Ruskem, takže asi vidí věci poněkud jinak...

    Podporovat státy, které se chtějí vymanit z Ruského vlivu. Tady si asi nerozumíme a předpokládám, že nemáte na mysli něco tak průhledě blbého jako byla Gruzie. Ty státy se nikdy z ruského vlivu nemohou vymanit, stejně jako se kupř. Kanada nebo Mexiko nemohou vymanit z vlivu Amerického. Musely by se fyzicky přemístit. Platí to částečně i pro vás, viz suroviny, apd. To samo o sobě nemusí být nic špatného... Samozřejmě, že pokud by v okolních státech Rusko přímo chtělo nastolovat nějaké loutkové vlády, vracet se k sovětským praktikám., tak by to asi nebylo v pořádku, ale přijímat 'nedospělé' země, jako je Gruzie do NATO, je už úplná kravina.

    Radar je IMHO zcela zástupný problém. Nechápu, jak si lidé mohou myslet, že jeho postavením se ČR zaručí nějaká větší bezpečnost. A ty lži kolem. Ostuda.

    OdpovědětVymazat
  18. Surovinová nezávislost neznamená nenakupovat, pouzet nemuset nakupovat.

    Podpora zemí, které nechtějí být ruskými satelity (včetne Gruzie), je rozumná politika. Cílem není zničení Ruska, ale omezení možností jeho nové expanse; což je legitimní.

    Radar, jak už se psalo mnohokrát, má spíš význam symbolu, a to důležitého symbolu. Kdyby se to podařilo, bylo by to důležité gesto nezávislosti vůči Moskvě.

    OdpovědětVymazat
  19. A zbývá odpovědět něco na ten problém, že ty starosti jako vy má v České republice málokdo (a bude hůř). Jak chcete dosáhnout toho, aby bylo po vašem.

    OdpovědětVymazat
  20. Asi byla chyba obstarat náhradní plyn z Norska. Politicky prozíravější bylo zavřít kohouty, lidé by mrzli a začali víc přemýšlet, koho chtějí za spojence.

    OdpovědětVymazat
  21. Re: Pecina

    "Politicky prozíravější bylo zavřít kohouty, lidé by mrzli a začali víc přemýšlet, koho chtějí za spojence."

    Vidím, že vám to myslí skutečně politicky...

    BTW, slyšel jsem, že ten 'norský plyn' byl částečně rovněž z Ruska, pouze jinou cestou.
    ---
    Gruzie se zachovala jako agresor, zalouží si pouze odsouzení. To rozhodně nepovažuji za model svobodného nezávislého státu na hranicích z Ruskem.

    OdpovědětVymazat
  22. BTW, slyšel jsem, že ten 'norský plyn' byl částečně rovněž z Ruska, pouze jinou cestou.

    To je možné, ale hlavně byl bez Putinovy mocichtivé končetiny na kohoutu.

    Gruzie se zachovala jako agresor, zalouží si pouze odsouzení. To rozhodně nepovažuji za model svobodného nezávislého státu na hranicích z Ruskem.

    Souhlasím, ale dlouhodobě to ale musí být jen Gruzie, kdo bude rozhodovat o tom, zda si přeje nebo nepřeje stát členem NATO.

    OdpovědětVymazat
  23. Politicky prozíravější bylo zavřít kohouty, lidé by mrzli a začali víc přemýšlet, koho chtějí za spojence."

    - to ano, ale neobáváte se, že by došli k tomu, že chtějí jako spojence kohokoli kdo by je zbavil toho magora u těch kohoutů, třeba ruskou armádu ....

    OdpovědětVymazat
  24. to ano, ale neobáváte se, že by došli k tomu, že chtějí jako spojence kohokoli kdo by je zbavil toho magora u těch kohoutů, třeba ruskou armádu

    Když Čechům vezmete svobodu, nevadí jim to, ale vzít jim smrádek a/nebo teploučko? To začínají uvažovat třeskutě racionálně. Takže se nebojím.

    OdpovědětVymazat
  25. moment, vy byste jim bral tím fašistickým pučem i svobodu, nutil byste je k něčemu, co nechtějí - nebo snad máte vymyšlenu jinou metodu jak se k těm kohoutům vůbec dostat?

    OdpovědětVymazat
  26. Kouhouty zavřel Putin, tady by šlo o to, nezajistit tak přičinlivě za plyn náhradu.

    OdpovědětVymazat
  27. Kouhouty zavřel Putin, tady by šlo o to, nezajistit tak přičinlivě za plyn náhradu.

    - dám vám dobrou radu. Těm, kdo chtějí bojovat proti bolševismu či ruskému nebezpečí se toleruje leccos, ale nesmí nijak, opakuji nijak, šlápnout na kuří oko velkoburžoazii. Jinak dopadnou jako tento pán

    http://de.wikipedia.org/wiki/Ernst_R%C3%B6hm

    OdpovědětVymazat
  28. Vidím, Jene, že všechno důležité, co kdy budete potřebovat vědět, jste se dočetl v Marxovi. To je pak diskuse víceméně nemožná.

    OdpovědětVymazat
  29. O Röhmovi v Marxovi z pochopitelných důvodů moc nenajdete, to spíše v Dimitrovovi.

    OdpovědětVymazat
  30. Re: Pecina

    "To je možné, ale hlavně byl bez Putinovy mocichtivé končetiny na kohoutu."

    Nerozumím. Putin přece musel ten plyn, který nešel přes Ukrajinu, autorizovat, ne? Z mého pohledu, a podle všeho i dle monitorů EU, to vypadá, jako by byla hlavním viníkem jednoznačně Ukrajina. Komu se nejvíc hodí tenhle povyk kolem surovin, co myslíte? Rusku?

    Souhlasím, že v ideálním případě by Gruzie, jako samostatný stát, měla o tom, zda chce, či nechce být v NATO rozhodovat sama. Něco takového je ovšem v rozporu se zájmy Ruska, a to i v případě,, kdybychom na okamžik připustili, že RF je plnohodnotným demokratickým státem bez nějakých agresivních cílů. Na něco takového nelze nereagovat, zejména ve světle americké zahraniční politiky a role NATO za posledních 8 let...

    OdpovědětVymazat
  31. Re: Pecina

    Abych svou předchozí poznámku upřesnil, v rozporu se zájmy Ruska není právo samostatných států na ruských hranicích jednat samostatně, ale jejich snaha být členy vojenských uskupení, jako NATO.

    To je strategické ohrožení, které se neomezuje pouze na vojenskou hrozbu, ale i na suroviny, apd. Třeba s tím časem Rusové nebudou moci nic dělat, ale přiznejme jim aspoň právo na to, že se jim to nemusí líbit...

    OdpovědětVymazat
  32. Když se Gruzínci rozhodnou vstoupit do nějaké nové Varšavské smlouvy, ať to udělají. Když to NATO, nelze jim bránit. Rusko by o tom nemělo rozhodovat.

    OdpovědětVymazat
  33. Re: Pecina

    "Rusko by o tom nemělo rozhodovat."

    A ono snad rozhoduje?

    Snad mu ale neupíráte právo vyjádřit svůj ostrý nesouhlas. FYI, o tom, zda bude Gruzie v NATO nerozhoduje pouze samotná Gruzie. Jsou zde zájmy USA, ostatních členů NATO...

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>