18. ledna 2009

V propagandě je možné všechno

Bohumil Doležal: "Ministr Schwarzenberg se zjevně jen těžko smiřuje s rolí nestranného rozhodčího v utkání mezi izraelskými beránky (naštěstí jsou dobře vyzbrojeni) a vlky z Hamásu."

Zatím jsem ještě neslyšel příběh, kde by výsledkem střetu beránků a vlků bylo 1 200 mrtvých vlků a 13 mrtvých beránků, přičemž by ještě značná část beránků zahynula omylem beránků. Ale v pohádkách a propagandě je možné všechno.

14 komentářů:

  1. Snad poprvé s vámi v tomto tématu souhlasím. Vlci a beránci v reálném světě neexistují a příměr se Doležalovi moc nezdařil

    OdpovědětVymazat
  2. Uvažoval jsem, že o tom napíšu samostatný post, ale dám to sem: Viděl jsem celé Olmertovo vystoupení na tiskové konferenci v přímém přenosu. Takové žvanění a soubor polopravd se jen tak nevidí. Inu, ruská tradice, kde se neumí jít k věci. A proč Barak chodí v gestapáckém plášti, to jsem nechopil. To si tu symboliku neuvědomuje?

    Ještě vypečenější byl pak vládní mluvčí. Takhle arogantní nejsou obvykle ani mluvčí těch nejvíce despotických régimů. Ale když může Olmert cvičit Riceovou, proč by tiskový mluvčí nemohl cvičit západního novináře.

    Pevně doufám, že Vpřed i Práce prohrají volby. Ne, že by mentální dědic fašisty Žabotinského, Netanjahu, byl o něco lepší. Ale aspoň by ubylo pokušení kvůli volbám zavraždit každé 2 roky 1200 Arabů.

    OdpovědětVymazat
  3. Toto Doležalovo chucpe není o nic méně obludné než to, se kterým obviňuje z plynové krise Rusko. "Rusko chce dostat Ukrajinu pod kontrolu!" Že Ukrajina krade ruský plyn, za který ještě navrch dluží, o tom ticho.

    OdpovědětVymazat
  4. Ne, že by mentální dědic fašisty Žabotinského, Netanjahu, byl o něco lepší.
    No to tedy opravdu ne! Ten má na současném stavu největší vinu. Bude pak každé dva roky ne 1200 ale 2400 mrtvých Arabů! :-((

    OdpovědětVymazat
  5. Mimochodem, povšimněte si, že jediná slušná strana v Izraeli je komunistická

    OdpovědětVymazat
  6. To, že za plynovou krisi může Rusko, o tom není sebemenších pochyb. Čí je plyn? Ruský. Kdo ho přestal dodávat? Rusko.

    Obchodní spory nelze řešit tím, že začnu porušovat závazky vůči třetím stranám. Toho je schopné jen Rusko; to nedělal ani SSSR.

    Někdy to s tou rusofilií přeháníte; výslovně upozorňuji na to, že Ukrajinci jsou také pravoslavní.

    OdpovědětVymazat
  7. Kde se ve Vás bere ta starozákonní mentalita, jednou troll, navždy troll, jednou zločinec, navždy zločinec?

    Šaron páchal od 50. do 80. let neuvěřitelné zločiny. Přesto je jeden z nejlepších israelský premiérů poslední doby, i když lepší než Olmert by byl kdokoliv. Begin býval terrorista. Přesto uzavřel mír s Egyptem. Netanjahu by měl dostat stejně chanci jako oni a ne mu zcela nepodloženě podsouvat, že by se choval stejně jako šílený vrah Olmert.

    OdpovědětVymazat
  8. Mimochodem, povšimněte si, že jediná slušná strana v Izraeli je komunistická
    Ano, zvláštní paradox, který svědčí o tom, že Israel má hodně daleko do standardní demokratické země.

    OdpovědětVymazat
  9. Vy jste, člověče, skalní volič ODS a ideologii své strany vždy a všude podpoříte, že ano? :-)) Ale situace je o dost komplexnější než sděluje rusofobní český tisk. A že by ta podnikatelka s copánky byla rusofilní?? :-))

    Pravoslavní jsou ovšem i Srbové a Bulhaři.

    OdpovědětVymazat
  10. Kde se ve Vás bere ta starozákonní mentalita, jednou troll, navždy troll, jednou zločinec, navždy zločinec?
    Ne, já se na rozdíl od Vás nechám poučit historií; Vy si ji budete muset zopakovat ;-)

    Mimochodem, suggesce, že nejlepší israelští premiéři byli ti nejhorší váleční zločinci, rasisté a terroristé, je mírně řečeno neopatrná.

    OdpovědětVymazat
  11. Mimochodem, povšimněte si, že jediná slušná strana v Izraeli je komunistická
    Pokud je tohle skutečně pravda, tak bych to snad ani neříkal nahlas! :-D :-D :-D

    OdpovědětVymazat
  12. Ano, Rusové na Srby a Bulhary serou. Pravoslaví je jim ukradené.

    OdpovědětVymazat
  13. Nesmíte tak slepě věřit ruské propagandě, zvláště, když je tak ukrutně pitomá. Pokud Rusové dodávali Ukrajině plyn bez dalšího, co s ním asi Ukrajinci dělali? A proč teď přistoupili na ruské podmínky?

    OdpovědětVymazat
  14. Re: Peters

    ...za plynovou krisi může Rusko, o tom není sebemenších pochyb.

    Souhlasím! Stejně jako za veškeré zlo na světě (kromě přerušených dodávek plynu) mohou USA. O tom není sebemenších pochyb. Čí jsou zbraně? Americké. Kdo je nepřestal dodávat? Američané.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>