30. ledna 2009

Jak Leo Pavlát tlačí na pilu

Leo Pavlát dnes na Psu prohlásil:

"Obviňováni židovského státu z "holocaustu" je tak na stejné úrovni jako jeho popírání."
Jinými slovy: kritika israelského počínání = trestný čin!
A jsme zase o krok dál. Hlavně mě, prosím vás pěkně, ujišťujte, že největším nebezpečím pro mou svobodu jsou hololebí fotbaloví primitivové nebo nějací zamindrákovaní fanatici v afghánských jeskyních! :-((((

25 komentářů:

  1. Ano, to je typické: "Holocaust, šoa, je označením genocidy zvláštního druhu".

    OdpovědětVymazat
  2. "Demokratický stát a na něj útočící teroristické hnutí, veřejně proklamující jeho zničení - vše rovno." Pavlát mluví o Rhodesii? Nebo o JAR?

    OdpovědětVymazat
  3. Vazeny pan Pavlat ma pravdu, mel by se rozsirit seznam trestne cinnosti a vedle popirani by to melo byt i obvinovani, pripadne hanobeni. Jsem vsak proti, aby se tato zavazna trestna cinnost trestala zalarem, to ma prilis nizkou navratnost investice. Ja myslim, ze zlocinci by meli byt sestehovani do holobytu a jejich majatek a vyplata nad zivotni minimum zkonfiskovany a prevedeny do holofondu, ze kterych by pak vlada Israele vyplacela obetem antisemitismu dozivotni rentu. Tez za pouziti copyrightu "holocaust" by se melo platit, kdyz to jde u ruznych odrhovacek z radii, tak proc ne u teto nejvetsi tragedie v lidskych dejinach?

    OdpovědětVymazat
  4. Já s Pavlátem souhlasím: vinit Israel z holokaustu je nemístné, stejně jako holokaust popírat. Jiná věc je, že ani jedno, ani druhé by nemělo být trestným činem.

    OdpovědětVymazat
  5. Ad TP: pokud akceptujeme podle návrhu váženého pana Kreutzfelda, že Židé mají na termín "holokaust" copyright, tak je to vskutku nemístné, a je třeba obvinit Israelce z genocidy, státního terrorismu, vraždění žen a dětí, válečných zločinů atd. atd., ale nikoli z "holokaustu".

    Šlo mi ale na prvním místě o tu trestnost v obou případech - trestnost, která je prostředkem k umlčení. A jsem přesvědčen, že i Pavlátovi jde o tohle, nikoli o ochrannou známku...

    OdpovědětVymazat
  6. Na Psu se konečně Wagner vyspal z kocoviny a zrušil k článku diskussi. Divím se, že ji vůbec otvírali, demokrati! :-D

    OdpovědětVymazat
  7. S podobným nesmyslem mne přišel MM, ale znělo to zábavněji:

    Kritika Izraele je posíláním židů do plynu:)

    Ale v tomto případě je ještě jedno vysvětlení. Ti, co takto nepřirovnávají jednání k Izrale k holocaustu to dělají proto, že v něj nevěří. Naopak, ti co přirovnávají, jeho hrůzy prokazatelně nepopírají. Mělo by se to prověřit, antisemitu je třeba hledat pod každým kamenem:))

    OdpovědětVymazat
  8. Holokaust označuje genocidium, při kterém jsou příslušníci určité ethnické skupiny likvidováni systematicky a bez rozdílu. Nic takového Israel v Gaze nedělá, proto je na místě takové nařčení odmítnout.

    OdpovědětVymazat
  9. Ad TP: to by Ti Pavlát dal! Slovem "holokaust" se smí označovat jen jedna genocida: ta nejstrašnější ze všech, které kdy na Zemi, kam až lidská paměť sahá, proběhly. Označovat tak zabíjení Arménů Turky nebo Tutsiů Hutuy znamená popírat opravdový holokaust a mělo by se trestat odnětím svobody. Však vy se to naučíte, chátro!...

    OdpovědětVymazat
  10. Ano, LK má plnou pravdu, Holocaust™ je ochranná známka, proto je nutno ho psát s velkým H, s c a s ™. Nicméně Simon Wiesenthal Center by ji mělo přihlásit na U. S. Patent and Trademark Office, aby nebyly zbytečné pochybnosti. Navíc Holocaust® by byl důvěryhodnější.

    OdpovědětVymazat
  11. ad Tomáš Pecina. Definičním znakem Holocaust™ jsou plynové komory, nikoliv systematická likvidace bez rozdílu. Institut čestných árijců je dostatečně znám, Erhard Milch byl dokonce válečný zločinec.

    OdpovědětVymazat
  12. Ano, je to posun. Dosud považovali za "antisemitismus" jen takovou kritiku Izraele, která by ohrožovala jeho další existenci.

    OdpovědětVymazat
  13. Definičním znakem Holocaust™ jsou plynové komory, nikoliv systematická likvidace bez rozdílu.

    Máte pro to tvrzení nějaký důkaz?

    OdpovědětVymazat
  14. Je to můj dojem ze studia tohoto thematu. K tomu více Finkelstein.

    OdpovědětVymazat
  15. Píítrrsi, píítrsi , co jste to zas o holocaustu nastudoval? :)))
    Fenomén Holocaust není souborem vyhlášek z OPBH, v nichž by jste se jistě cítil jako ryba ve vodě...

    Plynové komory jsou jen "holocaustněevoluční" detail a jsou důležité a signifikantní pro holocaust asi jako dobrá práce budapeštského výhybkáře směrujícího transport, papíry na stole podúředníka v RSHA, práce malých systémových píítrsů všeho druhu, etnologů a rasových theoretiků v německých ústavech, ranní nálada Lagerkommandanta R.Hosse..atd atd...

    Naopak důležité a určující a UNIKÁTNÍ je právě to
    "systematické likvidování bez rozdílu", hnané antisemitismem všech odrůd a hlavně modernistickou SYSTÉMOVOU vůlí, postupně generující "Endlosung" v jeho evolučně se chovajících formách...

    Dokud nebudete problémy vidět holisticky , píítrsi, nepomůže žádné studium detailů a nikdy nepostoupíte nad rámec hyperaktivních výlevů ala "judaismus mladší křesťanství"

    Dokud nepřečtete minimálně Baumanna, Hilberga a Littela nepochopíte ničehož.

    OdpovědětVymazat
  16. Takřka každý řádek čtení Baumanna (Sociologie holocaustu) je jen důkazem, že Baumann je mimo.

    Na druhou stranu jsou opravdu i lidé, kteří to jako tento člověk se zajímavou minulosti vidí.

    OdpovědětVymazat
  17. Magne, má-li být diskusse aspoň trochu smysluplná, pak je třeba, abyste neopakoval dávno vyvrácené nesmysly.

    Holocaust™ nebylo žádné "systematické likvidování bez rozdílu", jak jsem ukázal třeba na příkladu Hitlerova židovského kamaráda Emila Mauriceho. Dalším příkladem je válečný zločinec Erhard Milch. Pokud Vám nestačí ani to, tak si přečtěte Bryana Marka Rigga nebo něco o čestných Árijcích.

    Měl byste se smířit s tím, že nacism byla jako každá totalita především šlendrián, nikoliv dokonalé peklo jako ve špatných filmech. Lidský faktor byl rozhodující i ve Třetí říši, ať už positivním (Goering: "Kdo je Žid, o tom rozhoduji já."), nebo negativním (pronásledování herce Theo Lingena, protože "židovsky" vypadal) způsobem. V prostuduchých filmech nosí SS černou uniformu celou válku, ačkoliv již od roku 1938 používaly světle šedou.

    Holocaust™ je definován jako opak osvětimské lži proto, protože o genocidě Židů nepochybuje žádný popírač; alespoň já žádného neznám.

    Když už nemůžete psát Höß, tak pište aspoň Hoess; *Hoss je bizzarrní.

    OdpovědětVymazat
  18. Kdyby to nebyly výjímky, tak by se o tom nepsali knihy, to si prosím uvědomte. Takže v podstatě nic nevyvracíte, ale pouze potvrzujete. Erhard Milch se musel hodně snažit resp matka?, aby si vůbec Goering mohl dovolit tu inkriminovanou větu vyslovit. Jeho příběh je skutečně potvrzením "systematické likvidace bez rozdílu". Případ Emila MAurice je asi tak na úrovni židovských předků samotného Adolfa. No a co? Opět se žádné vyvrácení nekoná. Kdyby nebylo "systematické likvidace bez rozdílu" tak by neexistoval důvod proč se nad tím vším pozastavovat.

    OdpovědětVymazat
  19. Pííítrsi, neuhejbejte! Nebo nechápete, o čem jste se Vy sám prve bavil a nechápete, o čem pak píšu já????

    V důslednosti holocaustního přístupu nešlo o vztahy
    k osminovým židům, nebo k privilegovaným Haftlingům! Systém holocaustní mašinérie byl důsledný v každé fázi svého vývoje tak, jak reagoval na okolnosti a možnost realisace.ˇUdálosti šly rychle, podmínky a myšlenky se vyvíjely, ale jejich integrita se zachovávala. Proto jsem psal o "evolučnosti".

    Komory byly jen malou částí, krokem na té CESTĚ Endloesungu.

    Snažíte se holocaust spojit jen s komorama, učinit je markantním znakem a pak relativisací jejich existence nabourat i jedinečnost holocaustu. Čouhá to z Vás jako sláma z bot obecnímu bláznovi.

    Přitom stačí se zběžně seznámit s náckovským konceptem Judenfrage jako s celkem. Byl to , dodnes málo pochopený a "uchopený" kontingentní proces s mnoha znaky,projevy , s živelností i systémovostí, německý i transnacionální, s proudy, někdy sebepopírající ale agregátně /hezké slovo, že/ směřující k světu Judenrein. Gaskammer byly jen detail nesouměřitelný s důslednosti v každém okamžiku. Aspekty této důslednosti si laskavě nastudujte sám. Doporučuji též: Hannah Arendt, Dějiny totalitarismu, díl 1.

    takže se

    OdpovědětVymazat
  20. ad A
    nechápu jak každý řádek čtení může být něčeho důkazem a už vůbec ne každý řádek čtení knihy, kterou Baumann nikdy nenapsal. Asi si to pletete s "Modernita a holocaust".

    OdpovědětVymazat
  21. Nevím, proč tak basírujete na "bez rozdílu". OK, najdu tedy další čestné Árijce. Navíc Židé, kteří měli vojenské vyznamenání z WW I, měli privilegované zacházení v porovnání s ostatními Židy. Stejně tak členové židovských rad.

    Erhard Milch byl Žid 100 %, byť uznávám, že se to tehdy nevědělo.

    Snažíte se holocaust spojit jen s komorama, učinit je markantním znakem a pak relativisací jejich existence nabourat i jedinečnost holocaustu. Čouhá to z Vás jako sláma z bot obecnímu bláznovi.
    Nikoliv. Genocida Židů je historický fakt, který nikdo nepopírá. Jen upřímně nechápu, proč se ji snažíte vykreslit jako strojově přesný process, jako v nějakém filmu.

    OdpovědětVymazat
  22. Tak jsem zatím nenašel případ, kdy by s někým, kdo měl 75% nebo 100% židovský původ a vědělo se to, zacházelo nějak příznivě. Naproti je celkem dost případů, kdy se jim podařilo své papíry zfalšovat.

    OdpovědětVymazat
  23. Holocaust™ je definován jako opak osvětimské lži proto, protože o genocidě Židů nepochybuje žádný popírač; alespoň já žádného neznám.

    Přesně tak! Proč se s těmi dvěma hádáte? Vždyť víte, že to nikam nevede!

    Co byla genocida Tutsiů jiného než "systematické likvidování bez rozdílu"? Co likvidace kulaků v Sovětském Rusku?

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>