17. ledna 2009

Nový Délský potápěč a e-shop

Mnozí jistě zaregistrovali novou verzi politicko-kulturniho e-zinu Délský potápěč.

V uplynulých dnech na jeho stránkách přibyl e-shop, který na základě vzájemné prodejní smlouvy s Amazonem, kterou si může udělat každý, syndikuje a nabízí k prodeji zajímavé knižní a hudební tituly z historie, religionistiky, mediálních studií, ale i beletrie a dalších.

13 komentářů:

  1. Off topic: máš plnou e-mailovou schránku...

    OdpovědětVymazat
  2. Já? Tu na centrum? Nesmysl. Zkusím jí tedy promazat, ale teď jsem zrovna v mailu a vidím, že je bud z poloviny plná, nebo z poloviny prázdná :-)

    OdpovědětVymazat
  3. E-shop je zajímavá myšlenka, nebyl by však z hlediska poštovného vhodnější Amazon.co.uk, narozdíl od toho amerického?

    OdpovědětVymazat
  4. Nebylo by to místo politicko-kulturního webzinu vhodnější to nazvat neonacistickou stokou?

    OdpovědětVymazat
  5. Nebylo by to místo politicko-kulturního webzinu vhodnější to nazvat neonacistickou stokou?

    Zajímavé, že nacismů mají vždy plná ústa nejrůznější obránci "spravedlivých" bojů a svatých válek, například té, která zabila v Gaze přes 200 dětí. Největší tma pod svícnem, víte jak se říká.

    OdpovědětVymazat
  6. Já bych to s dovolením obrátil: svobod, spravedlnosti a lidského utrpení mají kupodivu velmi často plná ústa neonacisté, když prosazují své cíle. Ale nemám chuť se o tom bavit. Peters mě hluboce zklamal, poprosím ho o odstranění linků odsud atd. Vím, že určití lidé vykazující znaky sociálních deviantů (říkejme jim hledači třetí cesty) se v nějakém počtu pár stovek u nás v republice vyskytují a blábolí si své věci, a nemusím si žrát nervy nějakým zbytečným sledováním toho, co dělají a říkají. Na to máme koneckonců tajnou policii a ta to dělá velmi dobře.

    OdpovědětVymazat
  7. Annonce na Revue politika,clanek, ktery utoci na neonacisty a jejich akci z litvinovskeho Janova, zidovsky intelektual Martin Buber, nebo clanky, ci preklady reprezentantu tzv. nemecke konzervativni revoluce, z nichz se nekteri z nacistickych koncentraku nevratili, ci nekteri vratili, ale slepi, to vsechno tvori podle Sklenare "neonacistickou stoku."

    Nezbyva, nez milemu Filipkovi poprat vesele restovani se ve vlastni stave :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Z Delskeho potapece: Proč se takto zbytečně ospravedlňovat? Některé provokace a jejich autory je lepší ignorovat, reakce na ně ji dodává falešný pocit jejich vlastní důležitosti. Kdo není slepý, vidí jaký obsah DD má.

    AHL71

    OdpovědětVymazat
  9. Ale nemám chuť se o tom bavit (..) poprosím ho o odstranění linků (..) určití lidé vykazující znaky sociálních deviantů (..) na to máme koneckonců tajnou policii.

    Totalitní ideologií není jen fašismus, ono "slovo" totalitní je totiž nezávislé na ideologii, je jen pouhou metodou, jak se určitá politická doktrína ve společnosti uplatňuje.

    Průvodními znaky jsou mimo jiné neochota vést diskusi (proč by, diskutující o své "pravdě" nemá pochyb), cenzura (odlišujme od neuveřejňování vulgarit), obviňování myšlenkových nepřátel z mentalní poruchy ("jinak by pravdu uzřeli") a pokud dojde i na nejnutnější, ukápnou slzu nad tím, že je v zájmu vyššího dobra potřeba přinést i jisté oběti, a poslat na dané záškodníky pořádkové síly.

    OdpovědětVymazat
  10. Ale prosím vás... Takové trapné komedie... Když si neonacisté dávají jako mimikry na web Bubera, je to jako když si Michala Semín bere do pusy toho Ježíška. Je to jako když se gay obleče do kovbojského: dycinky poznáte, že je teplej. A vám ten Hitler čouhá z trenek, kluci. Tož si tady kulturně hajlujte, ale potichu, protože jak vás uslyšíme, dostanete od policajtů pěkně na prdýlky, Šlechta, Semín, Čejka i Malej. Pár už jsme vás zavřeli a dalších pár stovek se do basy vejde.

    OdpovědětVymazat
  11. Souhlasím s Alkibiadem. Samozřejmě, že Délský potápěč je dejme tomu fašizující zin. A co má být. Odpovídá to současné době, současnému ekonomickému vývoji, proboha koho může překvapit, když se nyní objevují tyto směry. Pan Sklenář by se měl podívat, jaký vliv měl fašismus na izraelskou politiku, tam jsou ty vlivy zcela zjevné. Řešení proboha nemůže být zakázat vývoj a poslat na něj policajty, tak si to nepředstavoval ani Fukuyama.

    OdpovědětVymazat
  12. Kdyby ten Hitler nebyl, musel by ho pan Sklenář a jeho oblíbení masoví vrazi vymyslet. Podobní agitátoři naprosto nepochopili, že na mrtvoly minulosti už není možno získat slevu na současnou lidskost, nechápou, že právě oni jsou generátorem antisemitismu, který v této zemi zatím neexistuje, ale pod tlakem takto obludné lidské pervese jistě vznikne. V této zemi nebylo vulgární barbarství nikdy populární a i tito barbaři budou většinově odmítnuti.

    OdpovědětVymazat
  13. Alkibiades: Diky za vas jediny prispevek k tematu. Zatim jsme "otevreli" jen obchod via Amazon.com, postupne planujeme spustit i dalsi. Nejen kvuli postovnemu, ale i kvuli rozdilnemu sortimentu a cenam (napr. nema smysl objednavat nemecke tituly na Amazon.com, respektive vetsina jich ani na Amazon.com neni).
    Stejne tak uvazujeme i o systematictejsi propagaci malych nakladatelstvi a zabrousime i do antikvarnich vod (Amazon Marketplace nebo napr. Bookfinder.com).
    Vitame jakekoli navrhy a pripominky k sortimentu.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>