25. ledna 2009

To nejlepší z atheismu

Cynik Pospíšil napsal delší kritiku (nyní smazanou) úspěšné atheistické campagne, o které se LW zmínila již dávno.

Jak je pro našeho cynika typické, jeho článek obsahuje mnoho nesmyslů jeho nevzdělané mysli. Není pravda, že se dává do reklamy to nejlepší, co o dané věci lze říci. Reklama má mnoho podob. Jednou z nich je, kdy se zdůrazní rys, který podukt odlišuje od konkurenčních. Tak i "přestaňte si dělat starosti a užívejte života" není to nejlepší z atheismu. Já osobně za nejlepší na atheismu považuji to, že nemusím věřit nesmyslným pohádkám typu sv. Trojice či neposkvrněného početí. Jiný může na atheismu oceňovat jiné věci. Každopádně je na náboženské výchově něco nezdravého, jak dokazuje rozhovor s dcerou Jiřího Čunka.

Nácek Cynik, jak je pro něj typické, nepochopil podstatu sdělení. Tím není to, že je všechno dovoleno, jak tmáři straší lidi již desítky let, ale to, že nemusíme dodržovat nesmyslná dogmata frigidního sv. Pavla. Člověk nemusí být věrný, pokud žije v otevřeném svazku. Někomu (asi menšině) to vyhovuje, jiným ne. To jen fanatici cynického typu chtějí všem vnutit jednotný životní styl a ostatním useknout hlavy nebo je upálit. Je mi milejší klidný člověk, který chodí do bordelu saturovat své sexuální potřeby, než Cynik, který si svou frustraci kompensuje terrorisováním ostatních na wiki.

Bohužel je Nácek Cynik případem člověka, kterému ani berlička katholictví nepomohla, aby se choval slušně. Důkazem je jeho chování k p. Sklenářovi. Některým lidem nepomůže nikdy nic.

Updated.

0 – počet kommentářů:

Okomentovat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>