10. ledna 2009

O kusech spratků

Mám čtyři děti. Proto nemluvím o žádných dětech apriori jako o spratcích. O českých, holandských, židovských ani palestinských. Pouze když se jako spratci chovají.

Filip Sklenář děti nemá a je-li pravda to, co se říká, tak zřejmě ani mít nebude, i když dnes je možné všechno. Tuto poněkud osobnější noticku jsem musel uvést, neboť jen to, že Filip Sklenář je – a s největší pravděpodobností zůstane – bezdětný, vysvětluje neobyčejně hnusný způsob, jakým se apriori o dětech (v tomto případě českých) vyjadřuje. Uveďme zde původní páně Sklenářovu větu v celé její kráse:

„Až nějaká radikálnější odnož Sdružení palestinských studentů v ČR vyhodí do luftu první autobus plný českých dětí a hasiči budou zbytky těch spratků sbírat v okruhu půl kilometru, zaujme mnohý dosavadní pacifista a kritik Izraele realističtější postoj k situaci na světě.“ (zdůrazněno mnou)

Jakožto otec čtyřech dětí jsem pochopitelně takovým vyjadřováním zhnusen a otřesen. Natolik, že jsem považoval za funkční odcitovat onu otřesnou první část jeho výroku ve své odpovědi. Odpověď tato je tedy protiargument za použití nechutných slovních obratů samotného Sklenáře:

„Až nějaká radikálnější odnož Sdružení palestinských studentů v ČR vyhodí do luftu první autobus plný českých dětí a hasiči budou zbytky těch spratků sbírat v okruhu půl kilometru, bude to jejich pomsta za tu nemravnou podporu současného israelského chování v Gaze, kterou mu vyjadřuje česká vláda, zvolená ve svobodných volbách.

Můj argument sice vyjadřuje můj protest proti chování Israele a podpoře, kterou tomuto chování poskytuje vláda České republiky; protože tato vláda byla zvolena ve svobodných volbách, je (podle některých) každý občan, který se od jejího jednání nedistancuje, zpoluzodpovědný za její postoj. Já se tímto od postoje české vlády radikálně distancuji. Nikde ovšem nepíši nic o oprávněnosti, ba v tomto případě ani o pochopitelnosti takového terroru!! Pouze upozorňuji na to, jakou že budou mít terroristé k takovému útoku jasnou záminku, a jak ho budou ospravedlňovat, pokud by ho spáchali. Přesto Filip Sklenář - opakovaně, přes moje výslovné upozornění a výhrady - několikrát nestydatě lže: že ospravedlňuji terrorismus, že si přeju, aby terroristé začali vyhazovat do vzduchu české děti, že jsem řekl, že na to Palestimci mají právo, že schvaluji a podporuji terrorismus v nejhrubší podobě. Všechny tyto lži se opírají o uvedený můj výrok. Takto nestydatě překrucuje moje slova člověk, který - tváří v tvář zprávám a fotografiím z událostí v Gaze - sám napsal: "Ještě je třeba pokračovat v ofenzivě tak dlouho, dokud všichni v okruhu sta kilometrů od hranic Izraele nezblednou hrůzou, když uslyší ta dvě slova: MEDINAT ISRAEL."

Takže ať si dá Filip Sklenář pozor! Na největší žumpě českého internetu neandrtálci píší:
„Takze podle tohoto hovada jsou nevinne zavrazdene ceske deti spratkove ??????????????? No to je teda vrchol !!!! Jeste ze priznal ze toho jsou palestinci schopni. Tohohle debila bych rad odpraskl na miste. Jirka
To je reakce na VAŠE slova, pane Sklenáři! :-))

Anebo že by přítel Israele, kterým pan Sklenář nepochybně je, nazývat české děti „spratky“ směl?

105 komentářů:

  1. Přeháníš. Tento druh vyjadřování je pouhá posa, mezi mladými lidmi v České republice dost běžná.

    OdpovědětVymazat
  2. Pokud tato "pouhá posa" natolik zkresluje moje výroky, že ze mě dělá zločince, požaduji plným právem nápravu!

    OdpovědětVymazat
  3. Taky si myslím, že jednoho zbabělého trolla (a tím nemyslím Filipa), nelze přeceňovat.

    OdpovědětVymazat
  4. Filip Sklenář není zbabělý troll. Je to ale hulvát, nestydatý lhář a manipulátor.

    OdpovědětVymazat
  5. Ponechávám s úsměvem bez komentáře. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Kommentář si nechte. Ale omluvu za lhaní a pomluvy mi dlužíte!

    OdpovědětVymazat
  7. Ne. To není trolling. Prostě jsem vzal vážně informaci, že už je mi třicet let. Když jsem si tohle skutečně procítil, prožil, získal jsem nadhled, který mi tolik chyběl. :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jana jsem smazal, aby se naučil podepisovat na místech k tomu určených.

    OdpovědětVymazat
  9. A nebo přece slůvko, neb se mi ještě nechce vařit. Mějme tedy v Česku enklávu a říkejme jí země Oz. V zemi Oz je centrum lidí, kteří vyhazují české spratky do povětří cestou do školy. Nejsprávnější řešení, a sice hodit na zemi Oz jadernou bombu nebo dvě, použít nelze, protože bychom tím zasáhli a kontaminovali vlastní území. Musíme tedy zemi Oz regulerně dobýt, zničit její vojenský potenciál, jak to jen lze a při té příležitosti pokud možno aspoň narušit organizační struktury teroristů. Tohle všechno Izrael dělá. Podle Vodníka a dalších tradičních křesťanů na to Izrael právo nemá, protože Židé mají právo někde v soukromí vyznávat svou rouhačskou víru, žít v bezpečí k tomu vyhrazených ghett a věnovat se řemeslu povolenému papežským ediktem, tedy nečisté lichvě. Mají rovněž právo se zříci své nechutné víry (pomněme, že při obřadech zabíjejí a jedí křesťanské dívky), za což se modlíme, pak si změnit jméno, a ve třetí či čtvrté generaci už ani příliš nebudeme připomínat, že ve skutečnosti pocházejí z krve vrahů našeho Pána Ješúy ha-Notzrího. Takže spor může být o tom, zda Izrael vede ofenzivu skutečně tak, aby v největší možné míře minimalizoval škody civilního obyvatelstva, ne však, zda má právo ji vést. Na první otázku odpověď neznáme, neboť nikdo z nás není odborník na moderní metody války, taktiku v hustě zalidněné oblasti atd. Na druhou otázku odpovídá Vodník, a to způsobem, ze kterého jasně vyplývá, že podporuje terorismus, a tedy i ony hypoteticky rozkouskované české spratky.

    OdpovědětVymazat
  10. Vodníku, to je přece úplně zbytečné. Pan Sklenář je zmatená osobnost, nejen, že strká nesprávné údy do nesprávných otvorů, ale pro vlastní ideologii je schopen přidat k libovolným masakrům a ještě si to přes sebou správně zdůvodnit. Navíc je to s odpuštěním nevzdělaný moták. Opravdu se vám chce diskutovat s člověkem, který je schopen napsat tohle:

    Bombardování je plné významů a má velký vysvětlovací potenciál a tuto formu vysvětlování si Palestinci zvolili sami. Je to tak, řekli si o to, říkají si o to, a je neuvěřitelné, jak trpělivě a chirurgicky a v podstatě umírněně zasahuje Izrael vojenskou silou tam, kde všechno volá po kobercové starozákonní odplatě.

    Jen doufám, že pan Sklenář nikdy nebude mít v rukách ničí život, při nízkém úrovni jeho humanismu a empatie bych měl opravdu strach.

    OdpovědětVymazat
  11. Filip Sklenář je arogantní, zaslepený a hloupoučký, a to tak, že kdyby toto všechno nadnášelo, nafoukl by se jak LZ 129 - Hindenburg.

    Ale to vlastně byla nacistická vzducholoď, tak by se FS musel jít sám udat. Kdyby zde ovšem platily zákony jako v Německu, jak už tady asi třikrát zmínil, že...

    OdpovědětVymazat
  12. Ale já vám klidně prominu. Strkám prý úd do nesprávných otvorů (máte zřejmě namysli to, co markýz de Sade nazývá Zadním Chrámem) jsem tupec, pomatenec a nevzdělanec. Ale meritum jaksi uniká. A tím je zde otázka, zda má či nemá civilizovaná země právo bránit se před terorismem, ať už jde o islámský organizovaný na státní úrovni, nebo ekoterorismus, nebo třeba bombové útoky na nemocnice podnikané křesťany v USA.

    OdpovědětVymazat
  13. Kapitáne, vůbec s tím člověkem diskutovat nehodlám - jeho vědomosti (alespoň ohledně dějin křesťanství) jsou žalostné a jeho proisraelský bias neúnosný.

    Co kam strká a co si myslí, to je jeho věc. Já od něj jen požaduju omluvu za jeho lži a desinformace ohledně mé osoby. Ale on místo toho přidává další. Budu zřejmě muset požádat administrátora tohoto fora o zásah.

    OdpovědětVymazat
  14. Toho Sklenare jste odsud meli vyhodit hned jak zacal vyhrozovat ze by rad "OS" udal a nechal zavrit za osobni nazory a domnele thought crimes, a je uplne jedno, jestli je to komunista, sionista, nebo fotbalista. Ted se s nim roky budete hadat "he said, she said" jako pavlacove drbny.

    Leon Kreutzfeld

    OdpovědětVymazat
  15. Ad Kreutzfeld: souhlas. Tím, že Peters ustoupil od "Pecina-sollution", tomuto blogu IMHO uškodil.

    OdpovědětVymazat
  16. Vodníku, nadávek už snad bylo dost. Z vašich poznámek vyvozuji, že jsem na tomto fóru jediný diletant s modrou knížkou, a vy jste nejméně generál, který studoval strategii a taktiku v USA. Jak má podle vás vypadat izraelská vojenská operace proti palestinským teroristům, a proč si myslíte, že izraelští generálové to nevědí lépe než vy?

    OdpovědětVymazat
  17. Pane Sklenáři, dokud se mi neomluvíte za lži a pomluvy, které o mě šíříte, nehodlám se s Vámi dělit o svoje názory na cokoliv.

    OdpovědětVymazat
  18. Jaké lži a pomluvy. Já z vašich názorů, nepokrytého antisemitismu a odmítání jakékoliv diskuze o tom, jak má Izrael zasáhnout, stejně jako z vašeho chápání pojmu "pomsta" (tedy útok na nevinné lidi jinde) vyvozuji, že schvalujete a podporujete terorismus. Je na vás, abyste dal najevo, že jste člověk, který má místo ve slušné společnosti. Ne na mně.

    OdpovědětVymazat
  19. diskuze o tom, jak má Izrael zasáhnout

    - vy po nás chcete moc, nový lepší sionismusm než se to povedlo Herzlovi vymyslet neumíme, ten reálný vypadá přesně tak jak z logiky věci vypadat musí, my se jen lišíme v jeho estetickém hodnocení.

    OdpovědětVymazat
  20. předchozí příspěvek jsem napsal já, pro pana Peterse - ten blog se mnou příliš nespolupracuje při přihlašování

    Jan

    OdpovědětVymazat
  21. Diskuze o tom, kde má vzniknout Izrael, se ale nevede. Ta mohla mít své místo před šedesáti lety. Dnes už jsou jiné otázky na stole. Izrael je faktem a má problémy, které se týkají nás všech a útočí na něj nepřátelé, které máme společné: islamisté.

    OdpovědětVymazat
  22. Pro tentokrát udělám výjimku. Nicméně Vám názorně předvedu, jak to máte udělat, když Vám nefunguje přihlášení. V okýnku nad máte jasný návod.

    OdpovědětVymazat
  23. Vodníku nekecej. Když nevíš co bys řekl, jsou pro tebe všichni buď trollové nebo se prostě "nehodláš dělit o názory". Stejnou otázku jsem tobě a ostatním kladla v příspěvku, který vymazal Alexej z bůhvíjakých důvodů. Jediný kdo se namáhal s odpovědí byl Peters. Vodník, cnemo, Juchelka sice přesně víte co Izrael dělat V TÉ době neměl, ale co dělat měl si důležitě necháváte pro sebe. To je mi tedy poctivost v uvažování.

    Cnemovo sklouzávání od kritiky politických názorů k ad hominem útokům a poučkám o normalitě zasouvaných údů a otvorů mne připomíná, jak je fajn, že tenhle veleduch už nezaplavuje Sprchu svými upocenými výpotky a la jeho oblíbený Kameňák. Kdo je tedy vlastně troll? Víte to alespoň? ZAtím mne připadá, že spíš ten, co s námi nekamarádí. Od těch co vymysleli Klan, aby jej pak kritizovali je to takové roztomile nekonsistentní.

    OdpovědětVymazat
  24. nepřátelé, které máme společné

    moment, jak víte, koho považuji za své nepřátele, mě jsou islamisté srdečně ukradení.

    Jan

    OdpovědětVymazat
  25. To vám rád věřím. Vy jste přece neseděl ve vlaku do Madridu, vy jste nebyl v londýnském metru, vy jste nepracoval ve WTC, vy nevycházíte z domu s představou, že přes všechna bezpečnostní opatření může někdo do večera vyhodit do povětří nemocnici, kde pracujete. Vám je to koneckonců fuk. Světu bylo taky celkem fuk, co vyvádějí nacisti, dokud se to nedotklo jejich zájmů. Jenže některým lidem to zase tak jedno není, protože to není v jejich zájmu, aby terorismus zesílil.

    OdpovědětVymazat
  26. CIA může kdykoli spáchat další teroristický útok, proti tomu samozřejmě nic neudělám.

    OdpovědětVymazat
  27. CIA ne, vy troubo. Zednáři a bohatí homosexuálové, to jsou ti organizátoři teroristických útoků. O každém zdařilém kousku pak informují z Nazcy Aštara Šerana a jeho flotilu vykopáním nového obrazce. Více na serverech zvedavec.org a tedeum.cz.

    OdpovědětVymazat
  28. hele, my jsem spolu snad pásli husy nebo co, mě vaše sexuální preference nezajímají, váš rasismus a celkové psychopatické založení se mi ale hnusí

    Jan

    OdpovědětVymazat
  29. S tím problémem se, Jane, svěř svému psychoterapeutovi. Tady je to jaksi zbytečné, nikdo ti nepomůže, a spíš se najdou cynikové, kteří budou tvému psychotickému zaujetí vlastní představou o mně přilévat do ohně. A já mám dostatečně důležitou práci na tomhle světě, abych riskoval, že mi někdo podloží bombu pod dveře. Takže mazej, Honzo, k lékaři dříve, než se to zhorší.

    OdpovědětVymazat
  30. A jejda, česká slepička v převlečení za intelektuálku opět na scéně:)

    Škoda, že Sprchu nezásobovola výkvětem svého košatého ducha. Frázi o nicotě a smrti si odpustím:)

    A Kameňák? Možná se to krasoduchům líbit nebude, ale ten film nezapadne. Je primitivní, ale rozhodně ne tak hloupý, jako většina české produkce posledních let.

    >Cnemovo sklouzávání od kritiky politických názorů

    Zase omyl, tu už nejde o politický postoj, jde o lidský postoj. Když někdo jásá nad plošným bombardováním území s dvojnásobnou hustotou obyvatel, než má Praha, je prostě lidský odpad. Jestli to území je Londýn, Drážďany nebo Gaza je zcela vedlejší.

    OdpovědětVymazat
  31. Ach tak, Cnemo... Už je to jasné. Prostě jste si myslel, že Izrael provádí kobercové bombardování Gazy, a to vás tak rozhořčilo. Ale Izrael nic takového nedělá.

    OdpovědětVymazat
  32. Ad Kapitán: ztrácíte čas krmením trollů a já lituji, že Peters nedal co se týče trollů na Pecinu.

    OdpovědětVymazat
  33. Nicméně, Cnemo, když si něco myslím a nevím, jako jste si myslel, že v Gaze dochází ke kobercovému bombardování, tak se snažím emočně mírnit. Nevím, kolik vám je, ale pokud je vám přes třicet, už by to chtělo začít hledat trošku té rozvahy.

    OdpovědětVymazat
  34. Lidé, kteří "myslí a neví" taky lecos vyvozují z něčích názorů (antisemitism, podporu terrorismu apod.) Navrch - při nedostatku vychování - nejsou s to přiznat svou chybu a omluvit se, nýbrž vrší jednu nestydatost na druhou! :-((

    OdpovědětVymazat
  35. ad Kapitán. Přeci jen mi to nedá: Co je na análním sexu špatného?

    OdpovědětVymazat
  36. Ad Peters (že se do toho pletu): zkoušel jste to někdy? Myslím se ženou?

    OdpovědětVymazat
  37. ad Leon Kreutzfeld. Poslední varování. Příště Vás budu mazat, když nevíte, kam se píše podpis.

    Jinak k věci. Myslím, že O. S. ten Filipův text správně vzal jako hypothetický. Pes, který štěká, nekouše.

    OdpovědětVymazat
  38. Jasně. :-) Ale tenhle blog není o sexu.

    OdpovědětVymazat
  39. Co by měl Israel v první řadě udělat?

    1. Pokud si odmyslíme Nakba a druhořadé postavení Arabů, tak by se měl Israel s Elánem v první řadě dohodnout na příměří, tj. ukončit několik let trvající obléhání Gazy, a neporušovat ho.
    2. Pokud toho není schopen, tak by měl hranici s Gazou svěřit OSN.

    OdpovědětVymazat
  40. Ad Peters. Měl jsem ještě napsat "otvorů špatného pohlaví", abych se tomuto vyhnul:)

    Mimochodem, omlouvám za dnešní agresivitu, ale pan Sklenář mne doopravdy vytočil a tak to zbytečně schytala i Michaela za v podstatě standardní jedovatost, což bych za normálních okolností přešel bez povšimnutí. Myslel jsem, že po tréninku sebeovládání na Sprše mne už nic z virtuálního žvanění nedokáže naštvat. Chyba!

    OdpovědětVymazat
  41. Myslíte, Petersi, že vámi navrhované opatření by vedlo spíše k poklesu, nebo spíše k nárůstu teroristických útoků na území Izraele? Protože ten sanitární kordon se vcelku osvědčil.

    OdpovědětVymazat
  42. Cnemo. Jestli to chápu, tak za správný otvor k uskutečnění soulože s mužem považujete ústa. Takže jste militantní oralista. (Či orální militarista?). Já bych to neviděl tak dogmaticky. Oba otvory mají své klady i své zápory. V konečníku nejsou zuby a souložený chlapec se nedusí. Takže v zásadě jsem mírně nakloněn styku análnímu. :)

    OdpovědětVymazat
  43. Petersi, Vy jste si nevšiml, že Vámi tak protěžovaná trollice odvádí debatu od tématu? Zde přece nejde o to, co by měl nebo neměl udělat Israel, nýbrž co by měl udělat Filip Sklenář. A ostatně nenalhávejte si nic: s Michaelou je jakákoli debata o Israeli nemožná! Pouze se dovíte, že jste antisemita, pokud se budete odchylovat od předepsaného názorového cliché.

    OdpovědětVymazat
  44. Jo, Filip má stejně jako Magnus Maximus či Ross Hedvíček schopnost ty druhé vytočit k nepříčetnosti. Osobně to nechápu, protože mám za to, že všichni zmiňovaní jsou milí lidé.

    Mnohem více mi vadí jistí podlí lidé, které ale raději jmenovat nebudu, i když oni přesně vědí, o koho jde.

    ad Filip. Cílem mých návrhů je veškeré násilí ukončit jednou pro vždy. Když to šlo v Ulsteru, proč ne v Palestině?

    OdpovědětVymazat
  45. Jinak bych chtěl doporučit všem účastníkům této ukrutné flame war, aby lépe četli své opponenty. Kapitán tady psal, že vychvalujete kobercové bombardování, a v tom se nemýlil: "Bombardování je plné významů a má velký vysvětlovací potenciál a tuto formu vysvětlování si Palestinci zvolili sami. Je to tak, řekli si o to, říkají si o to, a je neuvěřitelné, jak trpělivě a chirurgicky a v podstatě umírněně zasahuje Izrael vojenskou silou tam, kde všechno volá po kobercové starozákonní odplatě." Chtělo by to méně slovíčkařit a více se soustředit na smysl sdělení.

    OdpovědětVymazat
  46. GP: Smyslem toho komentáře bylo prostě říci jen to, že Izrael zdaleka není tak zlý, jak zlý by být vzhledem k okolnostem a svým možnostem mohl.

    OdpovědětVymazat
  47. Na otázku, kdo je troll, odpovídám, že primárně autor této věty: "jak je fajn, že tenhle veleduch už nezaplavuje Sprchu svými upocenými výpotky a la jeho oblíbený Kameňák", neboli Michaela. To není diskuse, to je bezprostřední invektiva a vyjádření ad personam. Nechápu, proč Peters její text okamžitě nesmazal.

    OdpovědětVymazat
  48. Filipe, byl jsem bohužel nucen smazat Váš kommentář. Každá flame war má své meze a urážky ženy, kterou ani neznáte, už jsou za.

    OdpovědětVymazat
  49. Jo a ještě. Ukončení násilí. Ó sladký cíl všech. Jenže když ukončíte násilí proti Fatáhu, vyhlásí vám jako poděkování válku. Když necháte bujet Hamás, začne vám na hlavu házet rakety. Takže jakpak chcete ukončit násilí, ne-li úplnou porážkou nepřítele?

    OdpovědětVymazat
  50. Ale klidně... Mažte, příteli, mažte... Co sejde na slůvku... ,-) Jdu koukat na zprávy a přeji všem příjemný večer v problažující blízkosti stále svěžích a voňavých, jistě nevytahaných po dětech, otvorů. :)

    OdpovědětVymazat
  51. ad Tomáš Pecina. Už jsem to vysvětloval Vodníkovi: Každý má hranice posunuté jinde. Co vadí jednomu, nemusí vadit jinému. Protože jsem liberál, zastávám názor, že se má každý o sebe postarat sám. Navíc tento Michaelin kommentář bych zřejmě nesmazal ani v případě, že by mne Kapitán požádal sám, protože i on častoval Michaelu nepěknými výrazy. Musel by je tedy nejprve odstranit on a pak teprve by o tom šlo uvažovat. Ale myslím, že je zbytečné se bavit o nich bez nich. Kapitán se mi neozval; ergo no harm done.

    OdpovědětVymazat
  52. Nemáte pravdu, Petersi. Urážky uvedeného typu nepoškozují jen svého adresáta, ale činí hnojem diskusi jako takovou, od níž ostatní odrazují. Michaela, ač žena, je hulvát, což dobře víte a připouštíte, přesto si necháte její produkcí zaplavovat blog. Nerozumím vám.

    OdpovědětVymazat
  53. nejen, že strká nesprávné údy do nesprávných otvorů

    Nesprávné údy? To bych rád věděl, Kapitáne, čím se rozmnožujete…

    OdpovědětVymazat
  54. Druhé povstání, které zahájilo Otevření, bylo odpovědí na provokace Ariela Šarona, takto válečného zločince z Qibya (říjen 1953).

    Elán příměří dodržoval; nemohl za to, že neměl pod kontrolou Hnutí svaté války Pokory v Palestině. Naproti tomu Israel ho porušil hned 2x.

    Úplná porážka nepřítele je totalitní koncept. Funguje to jen v Německu a to ještě nic moc. Důvodem je, že jim vymyli mozky.

    OdpovědětVymazat
  55. ad Tomáš Pecina. Je to všechno velice sporné a na dlouho diskussi. Flame wars mne nijak netěší, ale co mám dělat, když se jich všichni sami účastníte? Kdyby zde nebyly žádné osobní útoky, bylo by to lepší.

    OdpovědětVymazat
  56. Petersi kvůli mě nemusíte nic mazat, už tu byla horší prohlášení.

    Ad TP, máte pravdu, nakonec mi z toho vyšla docela slušná hovadina:)

    OdpovědětVymazat
  57. Tomáš má pravdu, Petersi. Jestliže napomínáte cnema (jehož reakce přišla až po té Michaelině!), tak čím jsem si vysloužil Michaelin útok já? (nežádám, abyste ho mazal, ale úroveň diskuse tím klesá, v tom má TP pravdu).

    OdpovědětVymazat
  58. Vodníku, podle mne na vás Michaela neútočí. Prostě věcně a se skeptickým odstupem konstatuje, co jste zač. Útoky tu vedete tak možná vy s nemem na mne. A to dlouhodobě. Jen jste jaksi nezahrnuli do svých úvah, že si celkem padnu do noty s Petersem a bašta "tradičních křesťanů", která se měla proměnit v nové protisklenářovské fórum tím notně zeroduje. Tož tak. Když vyplazujete na lidi jazyk, musíte počítat s fackou, a ne s brekem letět za maminkou (zde Petersem). A vy jste vychoval čtyři děti?

    OdpovědětVymazat
  59. OK, cnemo. Beru na vědomí vaší víceméně omluvu. Popravdě mne skutečně bylo spíš líto vás, když jsem si ty nadávky přečetla, vypadáte totiž na slušné osobní problémy. Mne zase naštvalo, proč tak ostře útočíte na toho Sklenáře, podle mne tahat údy do normální debaty ať už o politice nebo míře humanity prostě nepatří. Věřte, vy to asi nevidíte, ale vy jste tu na něj jak vosy. No, on se mne zřejmě za zastání zas odvděčil tím, že tu píše takové hrůzy, že to musel Peters smazat (soudím dle komentu GP), tak to jsem teda dopadla :)))
    Tomášovi Pecinovi bych doporučila objektivnější přístup, ...nějak se vám potí brýle, když čtete moje jméno a pak špatně vidíte co kdo píše.

    OdpovědětVymazat
  60. Michaelo. Napsal jsem jen tolik, že nemedituju o tom, s jakou fuchtlí asi žije Vodník. Nic více, nic míň. Postřehl jsem totiž, že výrazné procento agresivních homofobů má velmi ošklivé manželky.

    OdpovědětVymazat
  61. Pochopte, zde je kořen. Nějaký muž celý život s velkým sebezapřením, zpravidla pod vlivem alkoholu, vede řádný pohlavní život se svou chotí, která ho vůbec nepřitahuje. (A rok od roku je to horší. Ženská pohlavní touha totiž roste přímo úměrně tomu, jak žena vadne. To je známá věc.) A jelikož on takto trpí, přeje všem ostatním můžům, aby trpěli stejně. Odtud se bere averze k homosexuálům i dojem, že sexuální orientaci lze změnit pouhým sebezapřením a čtyřmi deckami rumu, což je způsob, jakým běžný heterosexuální muž je schopen přežít manželský sex.

    OdpovědětVymazat
  62. Aha, tak to se zase projevila moje paranoia. Myslím si, že jsem jediná ženská na světě :)))
    Vaše vysvětlení homofobie je zajímavé, ale obávám se že příliš poplatné vaším preferencím. Normou rozhodně není a Vodníka se jistojistě také netýká.

    OdpovědětVymazat
  63. Jestli chceš, Michaelo, můžem se kamarádit. :) Ozvi se mi na mejlik, a když nám to bude klapat, můžem probrat i ty preference. :)

    OdpovědětVymazat
  64. No, takhle jsem to zase nemyslela, .. bože já jdu zase někam zalíst. Aby si to můj žárlivý homofobní:)) choť pohybující se ve zdejších vodách nějak špatně nevysvětlil.
    Ale říká se, že jste pro holky většinou VELMI dobrými kamarády. Je to mýtus? Je to pravda? Snad se autor článku nebude zlobit za odběhnutí od tématu.

    OdpovědětVymazat
  65. Vodníku, zdáte se mi přecitlivěný. V onom kommentáři na Vás Michaela neútočí vůbec.

    OdpovědětVymazat
  66. Filipe, byl jsem Vodníkovi na svatbě a jste dokonale vedle, jak ta jedle. Co kdybyste laskavě přestal spekulovat o lidech, o nichž nemáte žádnou vědomost, na základě zcela povrchního zobecnění vlastní zkušenosti? Své vysvětlení jste mohl poskytnout Michaele e-mailem a mne tak nestavit před dilemma, zda nemám Vaši neomalenost odstranit.

    OdpovědětVymazat
  67. Navíc mezi neatraktivní manželkou a homofobií není naprosto žádná příčinná souvislot.

    OdpovědětVymazat
  68. Michaelo, myslím, že off-topic je mnohem menší hřích než osobní útoky. Jestli chcete, pošlu Vám pozvánku a budete moci zakládat nová themata.

    OdpovědětVymazat
  69. Petersi... Michaela nemá veřejný mail jako já, a co se týče "neomaleností"... Zdá se mi, jako bych se s podobně omalenými způsoby setkal na wikipedii. Čtu zde takovou záplavu omalených a sofistikovaných komentářů o sobě, že mám pocit, že se tu sešel celý tým autorů z D-fensu vedený Cinikem a přece neztrácím šarm. :)

    OdpovědětVymazat
  70. Ano, Michaelin e-mail není veřejný, ale mohl jste se obrátit na mne, byl bych jí to přeposlal.

    Filipe, víte, že jsem k Vám tolerantní. Zkuste přeci trochu krotit své vášně a vůbec nijak se nevyjadřovat k osobám Vodníkovi blízkým. Vůbec je neznáte, vůbec nic o nich nevíte, takže je to jen mlácení prázdné slámy.

    OdpovědětVymazat
  71. Petersi, to jsme si v něčem neporozuměli. Já nestojím o vaši toleranci, tolerujte si své romské sousedy nebo třeba Cnema. Až budu potřebovat pečovatele já a nebudu zvládat péči o jiné sám, ozvu se zvláštním soukromým mailem. Jsem sice na vašem webu řekněme hostem, ale nechovejte se prosím ke mně jako k třináctielému spratkovi. A potřebujete-li dát najevo trochu otcovství, co takhle umravnit si Nema, Vodníka, AHL71, Alexe Juchelku a nějakého Ratatoska? Já věřím, že i Tomáš Pecina mi dá zapravdu, že svými výstupy dělají žumpu nejen z tohoto blogu, ale i z celého internetu. A nemyslete si, že ztratím šarm, příteli. Od akce D-fens a Lucerna Wikipedie vs. wikipedista Felipe mě už nerozhodí nic a nikdo. Prostě si zablokuji doménu v hosts a kašlu na to.

    OdpovědětVymazat
  72. Je mi líto, Petersi, ale Vaše obcování s trolly (které Vy sám ovšem za trolly nepovažujete) značně otupilo Vaše vnímání toho, co je slušná debata.

    Pokud po někom zcela právem žádám omluvu za jeho doměnky, které o mně šíří coby lživá "fakta" po internetu, načež se do toho vloží třetí osoba se slovy "Vodníku, nekecej. Když nevíš co bys řekl, jsou pro tebe všichni buď trollové nebo se prostě »nehodláš dělit o názory«..."(a začne mlít o něčem, o čem není řeč), tak tato třetí osoba nepřináší nic k thematu diskusse, ale bezdůvodně útočí. Jinými slovy - chvá se jako typický troll.

    OdpovědětVymazat
  73. Příčina bude v tom, že já nezastávám thesi: "Jednou troll, navždy troll." To, co se mezi Vámi stalo před lety, se nedá odestát a Vy víte, že jsem byl plně na Vaší straně. Ale co dál? Budete se nadále na ni mračit, když víte, že to, co se stalo, napravit nejde?

    Opravdu nepovažuji prostou kritiku za trolling. Věty: "Vodníku, nekecej. Když nevíš co bys řekl, jsou pro tebe všichni buď trollové nebo se prostě »nehodláš dělit o názory«..." šly sice říci slušněji, ale zde nejsme v nedělní škole. Není to žádný útok na Vaši reálnou identitu, je to prostě vysoce kritické hodnocení postavy Vodníka.

    OdpovědětVymazat
  74. I homofobie je názor a jako takový ho mohu tolerovat, i když s ním nesouhlasím. S homofobem lze diskutovat, stejně jako lze diskutovat s rasistou. S trollem naproti tomu diskutovat nelze, před trollem see můžeme jedině chránit.

    Mám pocit, že někteří diskutují zde zašli na zbytečně osobní úroveň, což si asi sami nyní uvědomují. To mi nebrání diskutovat s nimi o jiných věcech. Něco zcela jiného jsou MM&M, u těch je agresivita, primitivní vulgárnost a intolerance debatním stylem, nikoli výstřelkem.

    OdpovědětVymazat
  75. Filipe, omlouvám se za patronisování, vím, že je nevhodné; nechal jsem se unést. OK, nebudu Vám již nic vysvětlovat, ale pokud někde shledám, že jste překročil dovolenou míru, tak Vás bez větších řečí smažu. Domluveno?

    Co se týká Vašich opponentů, opakuji Vám to, co jsem řekl i jim: Jestliže Vám nějaký konkrétní příspěvek vadí, tak přesně sdělte jaký a já jej odstraním. Nehodlám nic aktivně vyhledávat a někoho paušálně napomínat.

    OdpovědětVymazat
  76. To je v pořádku. Smažte si, co chcete, nebo co chtějí vaši bližní z LW... To mě fakt nebolí. Mně se omlouvat nemáte za co, já vám taky ne. Takže je všechno v pořádku.

    OdpovědětVymazat
  77. Útok na mou identitu to není. To Michaela sama nedělá, to jen podporuje, když to dělají jiní...:-\

    Není to ale ani žádné kritické hodnocení postavy Vodníka (a ani osobní hodnocení není nic, co patří do věcné debaty). To je rozesírání "dialogu" (pravda, z mé strany v tu chvíli už ukončeného), ve kterém žádám F.S. o omluvu za nepravdivé drby, které o mně roztrušuje.

    OdpovědětVymazat
  78. Pokud vynecháme onen ostudný starý případ, tak bych o "podpoře" nikde nehovořil. Tu si představuji jinak.

    (a ani osobní hodnocení není nic, co patří do věcné debaty)
    Jak kdy. Poukázat na pokrytectví je leckdy na místě. Vizte Ježíšův názor na břevno v oku.

    OdpovědětVymazat
  79. Pardon, Vodníku. Já o vás nešířím žádné drby. Pouze říkám, a na tom trvám, jestliže tvrdíte a, b, c, znamená to, že podporujete terorismus, tečka. Vaše odpověď na doplňující otázky, které jsem položil, jaksi podmiňuje mé případné zvolání "ach, naštěstí to tak zlé není". Internet není soudní síň, tady platí zákon lynche a presumpce viny, což bychom mohli dokázat na postupu lid vs. FS. V mých očích stále platí, co si o vás myslím, a platí to čím dál víc. Neposkytl jste totiž na rozdíl třeba od OSe žádný důvod myslet si opak. Ba naopak.

    OdpovědětVymazat
  80. Vodník jako propagátor terorismu? Zcela nepodložená ptákovina. Při pohledu na ten jeho výrok je evidentní, že se o žádnou propagaci muslimského terorismu nejedná.

    OdpovědětVymazat
  81. Ad F.S. (výjimečně): podívejte se, já jsem v článku poskytl linky na Vaše tvrzení o tom, co si "přeju", "schvaluju", "podporuju" apod., zakládající se zcela a pouze na Vašich dedukcích. To je nepřípustné a já trvám na omluvě. Myslet si o mně můžete cokoli, já si taky myslím o leckom lecos, ale nepíšu to jako hotovou věc na internet. Než tohle pochopíte, odmítám se s Vámi bavit. Jasný?

    OdpovědětVymazat
  82. Ad Peters: Poukázat na pokrytectví je leckdy na místě.
    Máte snad pocit, že to je tento případ? Já si konkrétně nemůžu vzpomenout ani na jeden případ, kdy by nějaká Michaelina osobní poznámka právem pranýřovala něčí pokrytectví...

    OdpovědětVymazat
  83. Ad AHL71: zkuste to vysvětlit p. Sklenářovi. Já začínám mít pocit, že díky jeho dojmu budu mít na krku ještě obvinění z homofobie...

    OdpovědětVymazat
  84. Podívejte se, Vodníku. Máte velice jednoduchou možnost ze sebe smýt mé podezření. Jen řekněte, zda má právo civilizovaná společnost bojovat proti terorismu, a jakým způsobem má Izrael zasáhnout proti palestinským teroristům. Z toho jasně vyplyne, zda terorismus (zejména protižidovský) podporujete, nebo ne.

    OdpovědětVymazat
  85. Já nemusím dokazovat, co nejsem! Vy musíte dokázat, že něco jsem, když to s takovou souverainní bravurou tvrdíte! Vy jste si to jasně vycucal s prstu, já jsem nic takového neřekl, neschvaloval, nepodporoval apod. Všechno ostatní je jiná debata, do které se teď nebudu pouštět vůbec a potom, kdoví?...

    OdpovědětVymazat
  86. Prosím vás pěkně. Jestliže podle vás Izrael nesmí bojovat proti terorismu, a my jej nesmíme podporovat, aby se nám Palestinci nepomstili tím, že něco (například ony populární spratky) vyhodí do vzduchu u nás, tak přece podporujete teroristy. To je přece strašně jednoduché.

    OdpovědětVymazat
  87. Leda že, milej Vodníku, a tato hypotéza na mne doléhá se stále větší naléhavostí, si vůbec neuvědomujete, co vlastně říkáte, a o čem vlastně mluvíte.

    OdpovědětVymazat
  88. Mohli byste, prosím, někdo dát panu Sklenářovi základní kurs logiky a vysvětlit mu, v čem je jeho implikace ujetá?

    Možná by mu pomohlo, kdybych mu napsal, že schvalováním israelské "obrany" podporuje nový nárůst antisemitismu, tedy je židobijce a šest milionů mu nestačilo. Mám ale dojem, že tento druh nastavování zrcadla je trestný nebo téměř trestný.

    OdpovědětVymazat
  89. My ale neřešíme hypotetický problém (nárůst antisemitismu), ale existující problém - terorismus. A tento problém má jen dvě strany: proti terorismu, nebo (aktivně, či pasivně) pro něj. Stačí vám tento malý úvod do politické logiky dneška, Vodníku? Takže opakuji obě otázky: má právo se Izrael (či jiná civilizovaná země) bránit proti terorismu, a pokud má, jakým způsobem to má činit? Modlitbou?

    OdpovědětVymazat
  90. Vodník: A proč bych mu to měl vysvětlovat? Mně stačí, když vím, co je to zač, a nemám jej potřebu přesvědčovat či nutit k omluvám, za jeho prapodivné výroky. Ostatně by to byla jen zbytečná ztráta času a soudný člověk si o nich udělá obrázek sám.

    OdpovědětVymazat
  91. Tak vy se považujete za soudného? No, uvidíme. Třeba budete mít to štěstí, že vám vaše vlastní spratky nikdo do povětří nevyhodí. Ale může se taky stát, že zítra, až půjdou do školy, vybuchne bomba, kterou nastražil mudžáhid Ali Mirzá Al-Filistýní, sedmkrát soudně trestaný za obchod s drogami, dvakrát vyšetřovaný za kuplířství, t. č. student islámu v nějaké dánské mešitě a přezdívaný tam Meč Boží. A v té oslepující záři výbuchu, až nožičky krásně růžovoučkých českých smradů poletí každá jiným směrem a každá půl kilometru daleko, pochopíte, že jste se vzdálil ve svém myšlení stezce Hospodinově a na tom, co se stalo, máte vinu vy sám a Vodník stejně, jako dohodové mocnosti měly vinu na II. světové válce, neboť chtěly s Hitlerem jednat, a navíc v rukavičkách.

    OdpovědětVymazat
  92. Problém muslimského terorismu v Evropě se nevyřeší podporou Židů proti muslimům v Izraeli a Palestině, ale repatriací muslimských imigrantů z evropských nemuslimských zemí.

    Spolehlivě se ukázalo, že pro teroristickou činnost je téměř nezbytně nutná místní 5. kolona a muslimský turista s batohem na zádach obvykle bombový útok neorganizuje.

    Bohužel na to není politická odvaha a řada zamí by musela revidovat i institut státního občanství, jelikož pouze brojit proti imigraci se dnes jeví jako zjevně nedostatečné.

    Mají-li nějací Evropané zemřít v boji proti muslimskému terorismu, nechť je to v boji za zájem jejich země a Evropy, ne kvůli nějakým semitsko-semitkým sporům, z jejichž stran si každá hledí především svého prospěchu.

    OdpovědětVymazat
  93. Zkrátka náš Ali Mirzá Al-Filistýní zjevně nebude eliminován tím, že Izrael mrdne raketu na nějakého Palestince, ale spíše tím, že v Evropě nebude prodávat drogy, islám si bude studovat v Jemenu a v Kodani si tak teroristickou síť nevybuduje.

    OdpovědětVymazat
  94. OK Vodníku. Já se tedy vyjádřím k "thématu". Filip Sklenář napsal kýženou větu, podle mého názoru větu velice správnou. Co se mi na ní moc nelíbí jsou ti "spratkové", ale kdybys na to tak neupozorňoval ..., myslím, že tvoje reakce je poněkud přehnaná, taky mám 3 děti, často i 5, ... není to slovník, který schvaluju, ale myslím, že "spratkovitost" opravdu nebyla ústředním bodem, co chtěl FS sdělit,vypíchnout ... všimni si, že nejdřív použil výraz děti a teprve s přibývajícím emočním zápalem použil TEN VÝRAZ.

    Tvoje sdělení používá úvodní čast věty Sklenářovi a doplňuje ji o informací "...bude to jejich pomsta za tu NEMRAVNOU (zvýrazněno mnou) podporu současného israelského chování v Gaze, kterou mu vyjadřuje česká vláda, zvolená ve svobodných volbách"

    O smyslu tvého sdělení snad nemusí být pochyb. Případný teroristický akt umíš ospravedlnit a víš přesně proč k němu mohlo dojít. Konec. Tečka.

    Ještě dovětek. Vůbec nechápu ten tvůj tyjátr kolem a psaní dlouhých dovysvětlujících článků, stačí číst. Na tohle jednání si docela odborník, co? To je jako ta kauza ze jménem na Sprše. Něco udělat,napsat, někdo příslušně zareaguje (jinak než si plánoval) a ty začneš provádět monstrózní kampaň,... VOLNĚ: "...já jsem velká oběť, podívejte jak se všichni chováte, co mi to provádíte? ...to poženu výš a výš a ještě výš."

    OdpovědětVymazat
  95. Ad AHL71: no vidíte. Tak já si např. nemyslím, že by Vaše řešení terrorismus odstarnilo, i když by k tomu nepochybně napomohlo. Myslím si, že je k tomu třeba komplexní přístup, řešit na více rovinách a především se soustředit na odstranění příčin, které k tomu nebo onomu konkrétnímu terroristickému projevu vedou.

    Nicméně to nejdůležitější, o co tu vlastně v tomto článku a diskusi jde (nebo by mělo jít): možná se mýlím, možná se mýlíte Vy, možná se mýlíme oba a pravdu má podporovatel vrahů dětí Filip Sklenář (neboť on bezesporu JE podporovatelem vrahů, sám to nepopírá, dělá tak v zájmu "většího dobra", jak se domnívá, a sice vyhlazení terrorismu). Každopádně je nám oběma ale jasné, že terrorismus nepodporujeme, nechceme, nepřejeme si (...atd. viz Sklenářova obvinění), takže na sebe nemetáme tato lživá obvinění.

    Filip Sklenář toto stále nepochopil a stále se za své pomlouvačné lži odmítá omluvit. Nemůže tedy čekat, že se s ním na toto thema začnu bavit. A proč u mě škemrá o debatu notorický troll Michaela, to už nechápu vůbec!

    OdpovědětVymazat
  96. taky mám 3 děti, často i 5

    A já myslel, že už starého Říma mater semper certa. Asi je jiná doba…

    Ad Vodník:

    Nesouhlasím s tebou. Odporovat násilí může často znamenat působit v důsledku násilí horší.

    OdpovědětVymazat
  97. Petersi, ještě k Vašemu povzdychnutí: "Flame wars mne nijak netěší, ale co mám dělat, když se jich všichni sami účastníte? Kdyby zde nebyly žádné osobní útoky, bylo by to lepší."
    Kdybyste dal na Pecinu, nebyly by zde žádné osobní útoky. Chápu, že správcovství blogu je nelehký úkol a nikdy se nezavděčíte všem. Ale je to buď a nebo. Buď se vrátíte k nullové toleranci vůči trollům a nebo se musíte smířit s tím, že tu budete mít čas od času flame war.

    OdpovědětVymazat
  98. Ad TP: je násilí a násilí. Nikde nepíšu, že jsem za všech okolností proti násilí. Jak známo, jsem třeba zastáncem trestu smrti. Ale problém Gazy zde řešit nehodlám.

    OdpovědětVymazat
  99. Ale upíráš Israeli právo řešit krisi násilnou cestou, ačkoli z historické zkušenosti je zřejmé, že tato cesta jako jediná (aspoň částečně) funguje.

    Pokud Israel od své současné linie ustoupí, výsledkem nebude mír, ale více židovských "létajících spratků".

    OdpovědětVymazat
  100. TP: Mám na to přesně opačný názor.

    Ale: i kdybych se já mýlil a Ty měl pravdu, neznamená to, že ospravedlňuju evt. terroristický útok na autobus českých dětí, že si přeju, že schvaluju, atd. A o to tu od samého začátku jde. Vše ostatní jsou odbočky od thematu.

    Chceš-li diskutovat, napiš o tom post!

    OdpovědětVymazat
  101. Aha, Vodníku. (Díky, Michaelo, díky, Tomáši.)

    Takže vy neschvalujete teroristické útoky. No to mi spadl kámen ze srdce. Budu-li tady s vámi ztrácet čas ještě týden a počet komentářů bude 700, dozvíme se možná, že ho i odsuzujete, a při komentáři číslo 5678 se dozvíme, že je to i hanebnost.

    Své neschvalování bohužel popadáte za špatný konec. Mohly USA, Francie a Británie za II. světovou válku? Samozřejmě mohly. Tím, že odmítly problém řešit, když to ještě šlo.

    Ale to už bych se vlastně opakoval, že... Ve chvíli, kdy upíráte izraelcům právo bojovat proti Hamásu, stavíte se na stranu teroristů a vyjdařujete jim podporu, jako Británie vyjádřila podporu nacistickému Německu Mnichovskou dohodou.

    Vlády naštěstí mají víc rozumu než jejich občané, a proto až na obecná nezávazná upozornění v duchu nezmasakrujte je tam zbytečně brutálně, nikdo proti izraelské ofenzivě v zásadě nic nenamítá.

    OdpovědětVymazat
  102. Takže vy neschvalujete teroristické útoky. No to mi spadl kámen ze srdce.
    Přestaňte zdůrazňovat svou hloupost a nevychovanost, zamyslete se nad Petersovou výzvou a přestaňte si plést pojmy a dojmy. Když se o to pokusíte, zvládnete to jistě i za míň než těch 700 kommentářů.

    OdpovědětVymazat
  103. ad Pecina "mater semper certa."

    No, já myslím, že od někoho, kdo žije víc virtuálně než reálně bych očekávala větší smysl pro zkratku, ktrou člověk někdy více, někdy méně povedeně udělá, píše-li rychle a úsporně za účelem sdělit více než zvládá via klávesnice. Myslím, že není těžké si přeložit, že třem dětem jsem matkou vlastní a jistou a dvěma dalším dětem nevlastní, nejistou a jen občas. Ale pořád je zahrnuji do množiny dětí, které "mám". Jak to souvisí s dobou fakt nevím.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>