30. června 2006

Bludný kruh

P. Zeman sepsal obsáhlý příspěvek, v němž se ptá, proč jsou mé texty tak polemické.

Je to problém křesťanské morální zásady: "Kdo do tebe kamenem, ty do něho chlebem." Máme se jí řídit? Pokud se jí budeme řídit, bude to mít positivní důsledky? To je asi nejdůležitější otázka ethiky dneška.

Já se touto zásadou neřídím. Dne 23. 9. 2005 jsem na Sprchu napsal věcný text, prostý jakýchkoliv osobních útoků (dostal 4 dokonce i od trolla všech trollů, Petra Mauleho). Jaké reakce se mi dostalo? Klan se semknul do jednoho šiku a své fustrace si kompensoval tak, že mne hnal holí: "Takže sem zase začnete nalejzat všichni zpátky?" (Max), "LOL, to jsem rád, že někoho taky napadlo to co mne:))" (Prokop), "bude nás víc:)- nt" (Andyo) etc. Může se mi někdo divit, že jsem té žumpě dával na Vrbě sežrat, až to p. Juchelkovi začalo vadit?

Když jsem na Sprchu napsal v únoru 2006 znovu, už jsem nic positivního nečekal. To, že si Jezovec své komplexy méněcennosti bude léčit tím, že mne zablokuje podlým způsobem, mne však opět překvapilo. Ale co čekat od Žumpy?

Od té doby se do mne žumpaři občas strefují, zejména jistý p. Maule. Kdybych měl reagovat na každý jeho trolling, nedělal bych nic jiného. Ale občas si mne vezme na paškál také Kapitán, který ze zásady odmítá sem psát, ačkoliv mu nic nebrání. Tak proč bych měl nedostatky jeho vzdělání šanovat?

4 komentáře:

  1. Kommentáře hodné toho jména nemažu. Mažu trolling, jak jsem jasně upozornil. Už jsem myslel, že budete kvalitním přispěvatelem tohoto blogu, ale zase jste se vrátil do původních kolejí. Tak Vám musím nějak naznačit, že tudy cesta nevede.

    OdpovědětVymazat
  2. Petersi, Vase vytrvalost a odhodlanost v boji proti zlu na me udelala hluboky dojem. Ja jsem podobny typ. V roce 1963 jsem byl z kamaradem Shlomo Osipovichem v jednom baru v Tel Avivu a on si ode mne ujcil 30 sekelu na utratu a nidky je nevratil. Dosud jsem mu to neodpustil a to uz je 30 let po smrti. Doufam ze vam to vydrzi alespon do r. 2050, to ja uz tady davno nebudu, ale budu vam prat uspech v boji proti fasistum ze Sprchy.

    OdpovědětVymazat
  3. Ad A.Zeman

    dialog hluchých - Kapitán sem nepíše, ale když jsem se na něj a na celý Sanhedrin obrátil s žádostí o zakročení proti bonzáctví, bylo to rovněž oslovení hluchých.

    Nejhroznější degenerace debaty v osobní urážky a nadávky za odlišný názor asi existuje pod články na Neffově Psovi, to se asi jen těžko čím překoná.
    - myslíš? Já myslím, že frontální útoky Klanu proti mně nebo Husitovi od toho vůbec neměly daleko, byly pouze méně vulgární. A Mamlas by byl na Psu králem!

    Poté, co jsi na Sprše minimálně dvakrát napadl bezdůvodně osobně mne, není Tvůj apel proti osobním výpadům důvěryhodný.

    OdpovědětVymazat
  4. Nikdy jsem na rozdíl od tebe a tvých Jahuů nezveřejnil tvoje občanské jméno ani to, co děláš se svým tělem, ani tvoje rozvody. To všechno si na sebe vyblil sám, tady nebo na Zvědavci. O čem se bavím v soukromí se svými přáteli, to je naprosto moje věc.

    OdpovědětVymazat