9. června 2006

Lidská práva jsou universální

Bohumil Doležal napsal: "CIA prý s pomocí řady evropských zemí transportovala uvězněné teroristy do „tajných vězení“, z nichž aspoň některá měla být umístěna na území evropských států. Pokud ano, je to v pořádku. Jsme na počátku války s krajně bezohledným nepřítelem, který si nijak nezadá s Hitlerem, naopak. Kverulování s lidskými právy není na místě. Proč se nestarají o lidská práva těch, které arabští teroristé podřezali jako podsvinčata!" Odpověď je snadná: Proto, abychom se nechovali jako ti arabští terroristé. Nebude-li mezi námi žádného rozdílu, nemá Západ žádnou cenu.

12 komentářů:

  1. Myslici cast Ameriky (ne liberalove), tedy vcetne CIA operuje castecne na principu "forfeiture of human rights". Ten, kdo extremnim zpusobem porusuje prava jinych (jako pravo na zivot a bezpeci) se automaticky vzdava (forfeiting) sveho vlastniho prava na totez. Ovsem ani v Americe to neplati uplne a vzledem k tomu, ze USA je zeme s nejvyssi urovni lidskych prav na svete (bar none), i teroristum se zde dostava vice prav nez by meli mit. Lidska prav tedy nejsou universalni. Lide, kteri prava druhych umyslne a opakovane porusuji sami tytez prava nemaji. Maji jen pravo na to, aby byli potrestani kulkou do palice a nebo 500lbs bombou.

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavý názor. Proti tomu nic. Nicméně, abychom zjistili, kdo forfeits his or her human rights, musíme mu zajistit procedurální lidská práva, např. právo na spravedlivý process, žádné vězení bez obvinění etc. V tom např. žalostně selhala wiki.

    OdpovědětVymazat
  3. Pane Hedvicku, vy jste bolsevik s opacnym znamenkem. Ne ze by to byla pro nekoho novinka.

    OdpovědětVymazat
  4. Lidská práva nejsou universální. Resp. jsou, ale ne všechny kultury akceptují jejich diktát. Diktatura lidských práv charakterisuje Evropu, v jiných zemích jsou těmto hodnotám nadřazeny hodnoty jiné, např. náboženské.

    Jestliže USA hodlají programově nerespektovat lidská práva - a to nikoli z důvodu jim nadřazených hodnot, nýbrž z barabarské účelovosti - je to jen další z důkazů, že tato země má blíže k Íránu než k nám, ovšem o to barbarštěji, že to není Alláh, který je lidským právům nadřazen, nýbrž zájmy nejrůznějších obskurních sil uvnitř země i mimo ni.

    OdpovědětVymazat
  5. Na pseudo-Kreutzfeldy mam taky "forfeiture" teorii (vznikla v dobe kdy cesti anti-semiti poukazovali na to, ze hodne puvodnich bolseviku bylo zidovskeho puvodu): Pokud se Zid stane komunistou - tak prestava byt Zidem a zaslouzi obesit jako kazdy jiny komunista.

    OdpovědětVymazat
  6. To se, pane Hedvičku, naprosto shodnete s českou stalinistkou Martou Semelovou, která schvaluje popravy soudruhů Slánský & spol.:
    http://volby.ihned.cz/1-10126240-18305900-g00000_d-54

    OdpovědětVymazat
  7. Někdo se svým jednáním vzdává lidských práv, jiný se vzdává zbytku soudnosti.

    K sebevraždě tří vězňů na Guantánamu prý (podle ČTK) řekl generál Harris: "Jsou chytří. Jsou vynalézaví. Jsou odhodlaní, Nemají respekt k životu, ať jde o náš nebo jejich vlastní. Věřím, že tohle nebyl projev zoufalství, ale válečný akt vedený proti nám." - Škoda, že už je za to nelze zastřelit.

    OdpovědětVymazat
  8. Ano, to je velká škoda. Snad by ale bylo lze v rámci účinnějšího boje proti terorismu nějak znesvětit jejich mrtvoly, např. pomazáním vepžovým sádlem nebo menstruační krví prostitutek. Jak říká Mr. Hedviček, oni pozbyli lidská práva, já dodávám, že pozbyli i mrtvolná práva.

    OdpovědětVymazat
  9. Mě zase napadlo, že když je sebevražda válečným aktem, je tím zpětně odůvodněna legitimita jejich uvěznění: v dějinách světové penologie výjimečný případ, kdy byl někdo potrestán ještě před spácháním trestného činu.

    OdpovědětVymazat
  10. Skoda ze nic v Cesku nema takovou cenu, aby to stalo nejakymu arabskymu kokotovi za to to bombardovat - pak byste asi vy hospodsti murdlanti mluvili jinak...

    OdpovědětVymazat
  11. Ad Tomáš Pecina: rovněž ovšem zmohutní gloriola amerických protiteroristických válečných hrdinů, kteří prozíravě předem potrestali záludné a krvelačné válečné sebevrahy.

    OdpovědětVymazat
  12. Skoda ze nic v Cesku nema takovou cenu, aby to stalo nejakymu arabskymu kokotovi za to to bombardovat

    Odmítat terorismus ještě neznamená hájit každý pitomý výrok kdekterého psychopatha, který udělal v U.S. Army kariéru.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>