5. června 2006

Zdivočelí pravičáci

Chcete-li přečíst, jak to vidí zdivočelí pravičáci, tj. Klan, přečtěte si článek na Sprše. Oni nejsou ani s to mentálně vnímat, jak někdo může volit Paroubka, ač jim to Kapitán či Gogo trpělivě vysvětlují. Inu, jak píše Vladimír Neckář na Vrbě, zdivočelí pravičáci by nejradši levicové voliče fackovali nebo zavírali do reservací. Přitom v Rožánkově Mimoni to dopadlo úplně stejně jako na Moravě. Je tedy třeba doplnit další znak Klanu: pragocentrismus.

Co bylo hlavní thematem těchto voleb pro pravicového voliče: zabránit vládě ČSSD podporované KSČM. Co bylo hlavní thematem těchto voleb pro levicového voliče: zabránit demontagi sociálního státu. Neuvěřitelné se stalo skutkem. Obojímu se podařilo zabránit.

Poznámka pro pako z Chebu: Pokud někdo nerozumí noetice, neznamená to, že nemůže rozumět politice. Pouze Boutros nerozumí nikdy ničemu.

Updated.

14 komentářů:

  1. U voličů ČSSD to nebylo tak jednoznačné: někteří se opravdu obávali, že by ODS demontovala sociální stát, ale mnozí měli obavu z jejího euroskepticismu a další si pamatovali, že doba její vlády nebylo rozhodně žádné bezkorupí, jak by se mohlo z kampaně zdát.

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, máte pravdu, i to sehrálo roli.

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, přeci jen jsem optimista. Byť se korrupce jednoho zeleného se nabízí, věřím, že k tomu nedojde.

    OdpovědětVymazat
  4. Petersi, z Israele nemohu ceske politice moc rozumet, ale mam v Cesku nejake zname, a ti tvrdi, ze ne demontage, ale trosku vetsi utazeni sroubu v socialnim state by pry pomohlo rade jeho obeti.

    Jedna se o lumpenproletariat, ktery si na trhu konkuruje s nacerno pracujicimi Ukrajinci. Oni vysedavaji doma na podporach, protoze je nikdo kvuli vysokym socialnim odvodum nenajme, pry.

    Kdyz nahodou praci sezenou, po trech mesicich je zamestnavatel vetsinou vyhodi. To oni uz vedi a tak se koncem zkusebni doby vysedavaji v ordinacich (nic za tio nepolati, zdravotnictvi je zdarma)a hodi se na co nejdelsi dobu marod.

    Urcite snizeni socialnich odvodu, jista motivacni spoluucast na navstevu lekare, a k tomu nizsi dane neni pry nejaka demontage. Naopak by ten cesky lumpenproletariat nasel nejakou praci. Nevim, jen co rikali pratele z ceskych synagog.

    OdpovědětVymazat
  5. Ano, bohužel. Těch je sice necelých 10 %, ale jako po každých volbách, klíčí ve mně obava, že k volbám šli všichni a volili ČSSD nebo KSČM. Někteří možná dvakrát :-(

    OdpovědětVymazat
  6. Ja znam dokonce nektere, co volili ODS. Prave proto, ze je jim jasne, ze utazeny obojek vysokych socialnich odvodu je odsoudi jen k nedustojne a nuzne poloexistenci na socialnich davkach, kdy si ilegalne privydelavaji prave s temi Ukrajinci.

    OdpovědětVymazat
  7. Inu, co byste od takové lůzy jako jsou někteří čeští pravičáci v čele s Klanem čekal.

    OdpovědětVymazat
  8. A četl jste jejich povolební orgie? Pokud toto není zdivočelá pravice, tak co?

    OdpovědětVymazat
  9. @Leon: To je spíš výjimečné, tak složité předvolební úvahy Češi zpravidla nejsou schopni. U této sociální skupiny bývá volba ODS nejčastěji motivována antikomunismem, ale počínaje volbami v r. 1998 lze říct, že jiná než sociální volba je ve výsledcích zastoupena jen nepatrně.

    Otázkou, exaktně a objektivně asi nezodpověditelnou, je, zda v letošních voblách došlo k masivnější recesi tohoto jevu, o němž byl dosud důvodný předpoklad, že již vymizel.

    OdpovědětVymazat
  10. Opravná poznámka (umístěná už i k jinému článku): Neckar je Vladimír, nikoli Václav.

    OdpovědětVymazat

Kursiva: <i></i>
Tučné písmo: <b></b>
Uvozovky: „“
Odkaz: <a href = ""></a>